- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Procurio snimak – britanski F-35 vredan 100 miliona dolara završio u moru /video/

© AFP 2023 / JACK GUEZLovac F-35
Lovac F-35 - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
Pratite nas
Procurio je video-snimak koji prikazuje trenutak u kom je britanski borbeni avion Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva F-35B umesto na nebu, završio u moru prilikom pokušaja uzletanja.
Reč je o incidentu koji se dogodio 17. novembra na britanskom nosaču aviona „Kraljica Elizabeta“ koji se u tom trenutku nalazio u Mediteranu.
„Skaj njuz“ tvrdi da je, prema njihovim informacijama, video-snimak autentičan.
Na snimku se vidi kako avion polako ide prema rampi za uzletanje i potom pada preko nje, dok se pilot uspešno katapultirao čime je izbegnuta tragedija.
To je prvi incident kada je u pitanju britanski nosač aviona „Kraljica Elizabeta“, koji je trenutno ponos kraljevske mornarice.
Iako tačan uzrok pada aviona zvanično još nije potvrđen, britanski mediji spekulišu da se radi o ljudskoj grešci, a ne tehničkom nedostatku na samom avionu.
F-35B jedna je od varijanta borbenog aviona F-35 Lajtening, s mogućnošću uzletanja uz kraći zalet i vertikalnog sletanja. Prema trenutno istaknutim cenama proizvođača „Lokid Martin“, jedan avion F-35B (bez obuke, naoružanja i rezervnih delova) košta nešto više od 100 miliona dolara.
Američki lovac F-35 - Sputnik Srbija, 1920, 17.11.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Srušio se britanski „nevidljivi“ lovac F-35, pao u Sredozemno more
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala