- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Korona pojela Mocart kugle: Proizvođač poznatog slatkiša ide u stečaj

CC0 / Pixabay / Čokoladne kuglice
Čokoladne kuglice - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
Pratite nas
Kompanija "Salcburg čokolade" iz Grediga, poznate po proizvodnji Mocart kugli, podnela je kod pokrajinskog suda u Salcburgu, zahtev za stečaj.
Zbog ovog neočekivanog kraha sindikalci, zajedno sa radničkim savetom i menadžmentom planiraju da razgovaraju o situaciji i informišu zaposlene.
Iako je proteklih godina preduzeće beležilo dobit, prošle godine ga je pandemija teško pogodila, napisao je direktor Kristijan Šigerl.
Zbog značajno smanjenog broja turista, manifestacija i proslava je došlo do pada prodaje čokoladnih proizvoda, a tako i Mocart kugli.
Pad obrti iz prošle godine moglo je samo delimično biti kompenzovano u novoj poslovnoj godini, međutim, i pored novih klijenata u izvozu i državne korona pomoći i ove godine, zbog prošle beležiće se ogroman gubitak, prenosi Tanjug.
"Aktuelni lokdaun i značajni rast cena sirovina, energije, plata, troškova logistike, materijala za pakovanje su dalji razlozi", dodao je Šigerl i dodao da se zaposlenima ne mogu isplatiti novembarske plate, kao ni božićni dodatak.
Kompanija je osnovana 1897. pod imenom "Rajsigl fabrika slatkiša" u gradu Salcburgu, i preseljena je 1956.u Gredig.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala