- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

General Bundesvera na čelu nemačkog kriznog štaba

© REUTERS / Michael KappelerVojnici nemačkog Bundesvera
Vojnici nemačkog Bundesvera - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
Pratite nas
Buduća nemačka vlada formiraće krizni štab za suzbijanje pandemije, a na njegovom čelu biti general Bundesvera.
"Na čelu kriznog štaba biće jedan nemački general", objavio je na "Tviteru" Kristijan Lindner, predsednik Liberala i budući savezni ministar finansija.
Prema informacijama lista Zidojče cajtung, radi se o general-majoru Karstenu Brojeru. On je od 2018. godine na čelu zapovedništva za teritorijalne zadatke nemačke vojske Bundesver, koje je zaduženo za saradnju vojnih snaga s civilnim organizacijama.
Od izbijanja pandemije korona virusa u Nemačkoj, kažu upućeni, 56-godišnji general ostvario je izvanredne rezultate", pre svega kada je reč o udovoljavanju zahtevima za pomoć koji su u određenim periodima masovno stizali Bundesveru, prenosi RTS.
Početkom 2020. godine nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer (CDU) formirala je u okviru Bundesvera kontingent za pružanje pomoći u suzbijanju pandemije. Ona je taj kontingent zadržala i tokom leta, u vreme kada su mnogi smatrali da bi ga trebalo raspustiti jer se situacija tada trenutno smirila.
Zanimljivo je da je još jedan general-major već više od godinu dana uključen u borbu protiv korone.
Reč je o lekaru glavnog štaba Hans-Ulrihu Holtermu (57), koji je pre toga bio upravnik vojne bolnice u Ulmu. On od marta 2020. vodi odeljenje pod imenom "Zaštita zdravlja, zdravstvena sigurnost, održivost", koje je tada osnovano u sklopu saveznog Ministarstva zdravlja. To telo je, između ostalog, zaduženo za svakodnevne izveštaje o stanju pandemije.
Pandemija - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2021
SVET
Nemački epidemiolog: Omikron je možda božićni poklon, mogao bi da ubrza kraj pandemije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala