- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Sud BiH odlučio: Srpski policajci oslobođeni optužbi za Srebrenicu

© Foto : PixabaySuđenje ilustracija
Suđenje ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
Pratite nas
Sud BiH u Sarajevu oslobodio je danas od optužbi za ratni zločin nekadašenjeg komandanta policije u Srebrenici i Zvorniku Dragomira Vasića, saznaje Tanjug.
Optužbi su oslobođeni i nekadašnji načelnik Stanice javne bezbednosti (SJB) u Bratuncu Miodrag Josipović, bivši zamenik komandira Policijske stanice u Bratuncu Branimir Tešić, nekadašnji komandant Posebnih jedinica policije (PJP) Danilo Zoljić, i bivši komandir Prve čete PJP-a Radomir Pantić.
Sud im je izrekao oslobađajuću presudu jer nije dokazano da su počinili dela iz optužnice koja ih tereti za pomaganje u prisilnom preseljenju Bošnjaka iz Srebrenice u julu 1995. godine, kao i za hvatanje i pogubljenje muškaraca u Bratuncu, Srebrenici i Zvorniku.
Vasićeva odbrana od početka tvrdi da on nije znao za plan prisilnog preseljenja i ubijanja muškaraca Bošnjaka iz Srebrenice 1995. godine.
Vasić je prema optužnici bio komandant Štaba policijskih snaga u Zvorniku u vreme izvršenja zločina u Srebrenici u julu 1995. godine, te načelnik zvorničke Stanice javne bezbednosti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala