- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šok u Torinu – Hrvatska na korak do polufinala

© AP Photo / Antonio CalanniHrvatski teniser Borna Gojo
Hrvatski teniser Borna Gojo - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
Pratite nas
Borna Gojo, 279. teniser sveta, pobedio je Lorenca Sonega u tri seta (7:6 (2), 2:6, 6:2) u prvom meču četvrtfinala Dejvis kupa u Torinu. Hrvatska je protiv Italije povela 1-0 i došla je na korak do polufinala turnira.
Hrvatskoj je potrebna još jedna pobeda, a s obzirom na to da ima najbolji dubl sveta – koji čine Mektić i Pavić – plasman u polufinale im je na dohvat ruke.
Posle njih na terenu su izašli Marin Čilić i Janik Siner. Mladi Italijan uspeo je da slavi posle preokreta i ostavio je Azure u igri za plasman dalje.
Čilić nije uspeo da završi posao, te će onda dubl, gde će Hrvatska biti veliki favorit, odlučiti putnika među četiri najbolje selekcije.
Pobednik ovog duela u polufinalu igraće protiv boljeg iz susreta Srbija Kazahstan, te postoji velika verovatnoća da gledamo srpsko-hrvatski okršaj u borbi za finale.
Lorenco Sonego, trenutno 27. teniser planete, bio je veliki favorit protiv hrvatskog tenisera, ali izgleda da ga je to „pojelo“ jer je odigrao jako loš meč.
Naravno, i Gojo je igrao na visokom nivou, pokazao je talenat koji u dosadašnjem delu karijere nismo mnogo videli na ATP turu, i upisao je najveću pobedu u karijeri.
Od starta meča videlo se da Sonego neće imati nimalo lak zadatak, pošto je Gojo ušao koncentrisano u duel i, što je najvažnije, hrabro i bez respekta.
Takva igra donela mu je prvi set posle više od 60 minuta igre (7:6), ali očekivano Italijan je digao nivo igre i u drugom setu rutinski je izjednačio na 1-1, 6:2.
Očekivalo se da Gojo dodatno padne u trećem setu, i da Sonego ipak dođe do trijumfa, međutim, desilo se obrnuto. Mnogo je grešio Italijan, Hrvat je to oberučki prihvatao i zasluženo je došao do pobede – 7:6 (2), 2:6, 6:2.
Alarm – Đokoviću potencijalno ugrožena naredna sezona?!
Rusija je „častila“ Srbiju – da li će se zbog toga Đoković odužiti Medvedevu?
„Veseli se srpski rode“: Srbija proslavila trijumf Rusije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala