00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
20:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:00
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
07:00
30 min
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
17:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
17:30
30 min
MILJANOV KORNER
Realnost je da se Partizan i Zvezda bore za mesto u plej-inu
20:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Rozanov“
20:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri
 - Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski nutricionista otkriva kada su tunjevina, jabuke i jogurt štetni po zdravlje

© Foto : pixabay.comJabuke
Jabuke - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
Pratite nas
Ruski doktor-nutricionista Evgenije Arzamascev saopštio je da „korisni“ proizvodi mogu i da naštete organizmu.
Prema njegovim rečima, tunjevina može biti jedan od tih opasnih proizvoda. Razlog tome je što ova riba tokom svog života akumulira teške metale, između ostalog i živu.

„Važno je da se shvati da je tunjevina velika riba koja može dugo da živi. A što riba duže živi ona može i više štetnih materija da akumulira“, saopštio je doktor televiziji „Moskva 24“.

Arzamascev je upozorio i ljubitelje instant ovsene kaše da ona može da dovede do poremećaja metabolizma jer se brzo vari.
„Postoje ovsene pahuljice, a postoje i cela zrna ovsa. Zobene pahuljice su vrsta proizvoda koji se najbrže prerađuje“, dodao je doktor.
On smatra i da jogurt može biti štetan.
„Da bi jogurt bio ukusniji, proizvođači u njega dodaju pored voća i konzervanse, boje i šećere“, naveo je doktor.
Pored toga, Arzamascev je posavetovao da se prilikom kupovine jabuka iz drugih zemalja obrati pažnja.

„Pre svega ti plodovi su dosta obrađeni. Njihova koža je prekrivena voskom kako bi bile lepe, a na njih se nanose i supstance protiv gljivica kako bi se zaštitile od parazita i gljivica tokom transporta“, upozorio je nutricionista.

Sok od paradajza - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
DRUŠTVO
Zašto sok od paradajza nije za svakoga i kada ga ne treba konzumirati
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala