- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska sledeće godine dobija nove avione sa hipersoničnim oružjem

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaBombarder Tu-22M3 i lovac MiG-31 sa hipersoničnim raketama "Kinžal"
Bombarder Tu-22M3 i lovac MiG-31 sa hipersoničnim raketama Kinžal - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
Pratite nas
Novi avioni sa hipersoničnim naoružanjem biće predati na borbeno dežurstvo vazduhoplovnim vojnim jedinicama Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije sledeće godine, izjavio je u intervjuu za list „Krasna zvezda“ zamenik glavnokomandujućeg Vazdušno-kosmičkih snaga general-pukovnik Andrej Judin.
„Sledeća godina u vazduhoplovnim vojnim jedinicama Vazdušno-kosmičkih snaga proglašena je za godinu letačke obuke, a za protivvazdušnu, protivraketnu odbranu i kosmičke snage – za godinu borbenog dežurstva. Takođe nam predstoji da stavimo na borbeno dežurstvo i perspektivne modele oružja, vojne i specijalna tehnike, uključujući i hipersonično oružje“, precizirao je on.
Judin je dodao da je u okviru državnog odbrambenog naloga u 2022. godini planirana nabavka više od 200 jedinica osnovnog naoružanja, vojne i specijalne tehnike.
Rusija je trenutno jedina zemlja na svetu sa hipersoničnim raketama na dužnosti ili i visokoj stepeni borbene gotovosti. Oružane snage Rusije imaju avionske sisteme „Kinžal“ sa hipersoničnom raketom, hipersonična raketa „Cirkon“ je na državnim ispitivanjima, a u službi su i strateške rakete sa hipersoničnim blokom „Avangard“.
Zgrada Ministarstva odbrane Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2021
Rusija od hipersoničnog oružja pravi bazu snaga nenuklearnog odvraćanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala