- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Otkriveno šta sprema „nemački diktator“ u Engleskoj

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaNemački fudbalski stručnjak Ralf Rangnik
Nemački fudbalski stručnjak Ralf Rangnik - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
Pratite nas
Nemački fudbalski stručnjak Ralf Rangnik zvanično je preuzeo Mančester junajted, a britanski mediji otkrivaju šta trener poznat po diktatorskom stilu vođenja ekipa planira da uradi po dobijanju novog posla.
Rangnik je došao u Mančester junajted nakon neuspešnog perioda u Lokomotivi iz Moskve, gde je, pored ostalog, oterao sa klupe srpskog trenera Marka Nikolića.
Njegov zadatak sada biće još teži, pošto će pokušati da preokrene sezonu posrnulog giganta iz Engleske i baci u senku ono što je uradio Ole Gunar Solskjer.
Rangnik će pred sobom imati težak zadatak, pogotovo jer će svoj „diktatorski“ stil upravljanja morati da primeni na pretežno mladoj ekipi Junajteda, ali i prvoj zvezdi Kristijanu Ronaldu, Portugalcu koji je retko kada bio u stanju da svoj ego ostavi po strani.
Britanski mediji prenose da Rangnik odmah po dolasku planira da instalira sat u trening-kompleksu Crvenih đavola.
Dodaje se da je Nemac već pregledao veliki broj trening sesija Solskjera kako bi što bolje video na čemu najviše treba da radi sa svojim novim izabranicima.
Što se tiče stila fudbala, ne očekuje se da Rangnik raskine „ljubavnu“ vezu sa čuvenim gegenpresom. Fudbaleri Junajteda će morati da povrate posed maksimalno osam sekundi nakon što isti izgube, nakon čega će imati ne više od deset sekundi da upute šut ka golu.
Upravo će u tome pomoći specijalni sat koji će se videti u Karingtonu, baš kao što je bio slučaj u Lajpcigu kada su fudbaleri tog tima imali pomenuto vreme da izvrše zadatke novog trenera.
Engleski tim je saradnju sa Rangnikom ozvaničio u ponedeljak. Potpisan je ugovor do kraja sezone, kao i to da u naredne dve godine radi u Mančesteru u vidu stručnog konsultanta. Prvi meč u kojem bi Nemac trebalo da se pojavi na klupi na programu je u nedelju 5. decembra, kada Junajted dočekuje Kristal Palas.
Na Ostrvo dolazi nemački „diktator“ koji je oterao Srbina iz Rusije
Ko je srpski sin o kome priča Nemačka /foto, video/
„Šta je ovo?“: Skandal u Portugaliji o kojem bruji Evropa /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala