- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Uraganski vetar besni na Krimu: Bez struje skoro 60.000 ljudi, ima povređenih /video, foto/

© Sputnik / Konstantin MihalьčevskiйNevreme zahvatilo Jaltu
Nevreme zahvatilo Jaltu - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
Pratite nas
Na Krimu je za poslednja četiri dana novembra izdato upozorenje zbog obilnih kiša i vetra, koji je ostavio oko 56.000 ljudi bez struje, saopštilo je Ministarstvo energetike Rusije. Broj povređenih raste i menja se iz minuta u minut. Pres-služba regionalnog Ministarstva za vanredne situacije prenosi da je šest osoba povređeno usled pada drveća.
S tim u vezi, pres-služba krimske vlade saopštila je da su sve operativne službe i resori u zemlji u stanju visoke pripravnosti zbog olujnog vetra, kao i da se Krimljanima savetuje da ne napuštaju svoje domove iz bezbednosnih razloga.
Prema podacima hidrometeorološkog centra, 29. i 30. novembra će u južnim, centralnim i istočnim područjima Krima padati jaka kiša, a sutra se na planinama očekuje i sneg.
Hidrometeorološki centar upozorio je na veoma jak vetar na poluostrvu – do 25-30 metara u sekundi, a na planinama 35 metara u sekundi, što se po Boforovoj skali smatra uraganom.
U isto vreme, Krimljani javljaju da je nekoliko rejona Simferopolja ostalo bez struje, uključujući centralni deo grada, kao nekoliko sela tog područja. U Simferopolju je oboreno nekoliko velikih stabala, oštećeni su automobili i krovovi kuća.
Kako se navodi, snažan vetar obrušio se i na Jaltu.
S tim u vezi, gradonačelnica Jalte Janina Pavlenko izjavila je da su četiri osobe hospitalozovane, od kojih tri zbog pada drveća i granja na gradskim ulicama koje je daas izazvao uraganski vetar.

Kako je precizirala, reč je o 16-godišnjem adolescentu, muškarcu od 67 godina i ženi istih godina. Pretpostavlja se da jedna osoba ima ozbiljnu povredu leđa, možda čak prelom kičme, a adolescentu je na glavu grana pala, dodaje ona.

Prema njenim rečima, zbog oluje je jedan brod potonuo.
Nekoliko sela na jugu Krima ostalo je bez struje zbog naleta vetra u ponedeljak uveče.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala