- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nemačka Americi: Ne mogu se uvoditi sankcije saveznicima

© AFP 2023 / POOL / RAINER JENSEN Zastave Nemačke i EU ispred zgrade MIP u Berlinu
Zastave Nemačke i EU ispred zgrade MIP u Berlinu - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
Pratite nas
Nemačka se nalazi u "redovnom i konstruktivnom" kontaktu sa američkim vlastima na temu "Severnog toka 2" i odbacuje primenu sankcija protiv saveznika, izjavio je predstavnik Ministarstva inostranih poslova Nemačke Kristofer Burger.

"Tim povodom, rukovodioci odeljenja MIP-a i Ministarstva energetike su nedavno bili u Vašingtonu i imali konstruktivni dijalog sa visokim predstavnicima američke administracije i Kongresa. U tesnom smo kontaktu sa američkom administracijom oko realizacije zajedničkog saopštenja (o energetskoj bezbednosti i Severnom toku 2) i na različitim nivoima smo u redovnom i konstruktivnom kontaktu", rekao je Burger na konferenciji za štampu.

On je naglasio da je "poznat stav Nemačke po pitanju sankcija".
"Principijelno odbacujemo korišćenje sankcija protiv saveznika, zato taj (poziv Nemačke Americi) ne treba da iznenađuje", dodao je Burger.
Juče je portal „Akios“, pozivajući se na dokumente nemačke ambasade u Vašingtonu, objavio da je nemačka vlada pozvala američki Kongres da ne uvodi sankcije gasovodu „Severni tok 2“, istakavši da gasovod ne predstavlja pretnju za Ukrajinu.
Zgrada nemačkog Bundestaga u Berlinu - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
SVET
Berlin pozvao Vašington da ne uvodi sankcije „Severnom toku 2“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala