- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Na granici Belorusije stoji na desetine hiljada vojnika NATO-a

© AP Photo / Mindaugas KulbisNATO vojnici
NATO vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandra Lukašenko saopštio je da na granici Belorusije stoji na desetine hiljada vojnika iz država-članica NATO-a.

"Ako, kako je saopštio ministar odbrane Rusije (Sergej Šojgu), desetine aviona obleće ruske granice i vežba bombardovanje, nuklearni udar na Rusiju, ako se na okolnim teritorijama grade putevi radi lakše rokade trupa, o čemu vojska dobro zna i masovno izvode vojne vežbe uz prebacivanje dodatnih snaga na naše granice, a već ih je na desetine hiljada, znači nije to ništa slučajno, iza toga nešto stoji", naveo je Lukašenko na sastanku u Ministarstvu odbrane.

Obraćajući se beloruskom vojnom vrhu, Lukašenko je rekao da oni treba da shvate jednu stvar: ne može se situacija u Belorusiji posmatrati autonomno, nezavisno od toga šta se dešava u crnomorskom basenu, od pitanja, vezanih za Ukrajinu, Poljsku i baltičke države..
"Mi smo karika tog opšteg lanca", naveo je Lukašenko.
"Još do kraja ne znamo u potpunosti, ali možemo da zamislimo namere naših protivnika. Danas možemo direktno reći – naših neprijatelja", naglasio je predsednik.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
RUSIJA
Lukašenko: Belorusija neće ostati po strani u slučaju rata Ukrajine i Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala