- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milinčićeva: Nema važnijeg mesta u svetu za Srpsku i Srbiju od Moskve /video/

© Sputnik / Dejan SimićLjubinka Milinčić
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
Pratite nas
Gostovanje na važnoj adresi koje je najavio Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, jeste Moskva i ruski predsednik Vladimir Putin, istakla je Ljubinka Milinčić, glavna urednica redakcije Sputnjik Srbija, gostujući u Jutarnjem programu RTRS.
„Nema važnijeg mesta u svetu za Srpsku i Srbiju od Moskve. Dodik će razgovarati sa Putinom, da dobije još jednom potvrdu da Rusija čvrsto stoji uz Srpsku i Dejtonski sporazum“, istakla je Milinčićeva.
U dosadašnjim razgovorima Putina i Dodika uvek je predsednik Rusije započinjao konverzaciju: „Kako mogu pomoći?“

„Sigurno će biti i sada takvo pitanje i to je razlika od Zapada. Zauzvrat Rusija nikada ništa nije tražila. Rusija ne traži ništa što je protivno međunarodnom pravu“, kaže Milinčićeva.

Ona se osvrnula i na nedavni susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.
„Razgovarano je o mnogim pitanjima, pa isto tako i o Republici Srpskoj. Morate imati na umu da su o toj temi razgovarala dva velika prijatelja Republike Srpske, Putin i Vučić. Normalno je da je dominantno pitanje bilo gas, čije će povoljnosti osetiti i stanovnici u Republici Srpskoj“, dodala je Milinčićeva.
U zapadnim krugovima, pre svega SAD i Nemačkoj, sve češće se spominje reč sankcija, upućena prema Srpskoj.
„Sankcije se uvode da spreče normalno funkcionisanje države. Morate znati da to mogu određene države uvesti, ali da tako nešto nikada neće proći u Savetu bezbednosti UN. Rusija može to da nadoknadi, jer je velika i moćna i može da zaštititi svoje prijatelje“, dodala je Milinčićeva.
Pogledajte ekskluzivni intervju Milorada Dodika za Sputnjik pred put u Moskvu:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala