- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Belorusija neće ostati po strani u slučaju rata Ukrajine i Rusije

© Foto : BelTA / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
Pratite nas
Zapadne države su iznele tezu da Rusija ima plan da napadne Ukrajinu, saopštio je predsednik Belorusije Aleksandra Lukašenko i pozvao ih da to i dokažu.
"Još jednom naši "partneri", kao ih nazivaju u Rusiji, naši rivali, neprijatelji pokušavaju da podignu Rusiju. Zato su i smislili tezu da Rusija namerava da napadne Ukrajinu. Ako namerava - stavite činjenice na sto i potvrdite ovu tezu", rekao je Lukašenko na sednici za pitanja koja se tiču bezbednosti.
On je dodao da Zapad koristi migrante za obuzdavanje beloruske vojske u slučaju konflikta sa Rusijom. On je upozorio da, ako dođe do sukoba na rusko-ukrajinskoj granici ili u Donbasu beloruska vojska neće ostati po strani.
"Oni se, verovatno, brinu, što je kod nas smanjen dotok migranata, jer su koristili te ljude da reše svoje unutrašnje probleme i drže nas u neizvesnosti. Oni odlično znaju: ako Ukrajina samo pokuša da izazove rat sa Rusijom, Belorusija neće ostati po strani, zato belorusku vojsku treba obuzdavati, držati na zapadnoj granici", rekao je beloruski predsednik.
Podsetimo, nekoliko hiljada migranata poslednjih nedelja se okupilo na granici Belorusije i Poljske u nadi da će stići do zemalja Evropske unije. Poljske vlasti pojačale su graničnu bezbednost, kon centrisale vojsku i osujetile pokušaje ilegalnih imigranata da uđu u zemlju, okrivljujući Minsk za migrantsku krizu. Sve ove optužbe Belorusija demantuje, tvrdeći da Poljska nasilno proteruje migrante na teritoriju belorusije i veštački zaoštrava situaciju sa izbeglicama.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko  - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
RUSIJA
Lukašenko: Amerika želi da izazove rat
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala