Ljiljana Habjanović Đurović dobitnica Puškinove medalje za životno delo

© Foto : Ustupljeno SputnjikuLjiljana Habjanović Đurović dobitnica Puškinove medalje za životno delo
Ljiljana Habjanović Đurović dobitnica Puškinove medalje za životno delo - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
Pratite nas
Književnica Ljiljana Habjanović Đurović dobitnica je prestižne Zlatne medalje Aleksandra Sergejeviča Puškina, nagrade za životno delo koju dodeljuje Međunarodni slovenski forum umetnosti ,,Zlatni vitez“ najzaslužnijim stvaraocima i poslenicima kulture.
Habjanović Đurović se zahvalila Međunarodnom slovenskom forumu i ,,svima onima koji smatraju da njeno delo zaslužuje visoko priznanje“.
„Hvala svima koji vole Srbiju, hvala Svetom Sergiju Rodonješkom pod čijim se duhovnim okriljem održava Festival ,,Zlatni vitez,,hvala Presvetoj Bogorodici, hvala Hristu za sva naša postignuća“, navela je ona.
Do sada je na ruski jezik prevedeno šest romana Ljiljane Habjanović Đurović. Visoko priznanje, ,,Puškinovu medalju,, za životno delo, od naših pisaca primio je još Dobrica Ćosić pre jedanaest godina.
Međunarodna kulturna manifestacija ,,Zlatni vitez,, slovi za jednu od najznačajnijih kulturnih manifestacija slovenskih zemalja, o čemu svedoči kontinuirana podrška predsednika Putina, koji je i ove godine poručio da je ,,Zlatni vitez,, odavno postao najvećim događajem koji se očekuje u društvenom i kulturnom životu Rusije i drugih zemalja.
Iskazujući podršku u svom pismu festivalu patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril je istakao da je najvažnije da je za sve godine postojanja festival ostao veran devizi utvrđenoj na samom početku- ,,za najviše ideale i uzdizanje ljudske duše,, , te da se ,,tokom minulih godina festival pretvorio u snažan kulturni pokret objedinivši u isti okvir slovenskog stvaralačkog saveza stvaraoce umetnosti iz različitih krajeva sveta"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala