- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kralj dominirao u prvom okršaju nakon što je Stjuart jurio da ga bije /video/

© AP Photo / Alex GallardoLebron Džejms u duelu sa Detroit Pistonsima
Lebron Džejms u duelu sa Detroit Pistonsima - Sputnik Srbija, 1920, 29.11.2021
Pratite nas
Američki košarkaš Lebron Džejms pre oko nedelju dana raskrvario je centra Detroita Ajzeu Stjuarta, koji je zato odlučio da pokuša da prebije popularnog Kralja. Od toga nije bilo ništa, a u narednom okršaju Pistonsa i Lejkersa dominirao je Džejms.
Lejkersi su u prvom ovosezonskom duelu dve ekipe slavili sa pet poena razlike, a sada je bilo četiri u El-Eju – 110:106.
Iako se očekivala dosta ubedljivija pobeda ekipe za koju pored Džejmsa igraju i Entoni Dejvis i Rasel Vestbruk, pitanje pobednika rešeno je u poslednjim minutima, jer su Pistonsi uspeli da nadoknade 11 poena razlike.
Glavnu reč vodio je upravo Džejms, koji je meč završio sa 33 poena (12/20 iz igre), pet skokova i devet asistencija, dok je glavni akter prošlog meča Ajzea Stjuart ubacio samo pet poena, uz šest uhvaćenih lopti.
Vredi pomenuti da u ovom duelu nije bilo eskalacije sukoba između Stjuarta i Džejmsa i da je sve uglavnom završavano tokom igre, za razliku od prethodnog okršaja kada je Lebron laktom raskrvario Stjuarta, nakon čega je usledila juranjava po terenu.
Kralju su u pobedi najviše pomogli pomenuti Vestbruk, koji je imao 25 poena, šest skokova i devet asistencija, i Dejvis, koji je završi osa 24 poena i deset uhvaćenih lopti.
Na drugoj strani Džeremi Grent je ubacio 32 poena, Frenk Džekson je imao 17, a 15 uz 11 skokova je zabeležio prvi pik sa ovogodišnjeg drafta Kejd Kaninghem.
Ajzea Stjuart - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
SPORT
Američki dvostruki aršini: Žrtvi duplo veća kazna nego krivcu, a krivac – kao Jokić /video/
Nova epizoda drame – Amerikanac preti Jokićima: „Bolje bi im bilo...“
Kalifornijska katastrofa kojoj nema kraja – svi prsti su upereni u Srbina
Sin Zvezdine legende polako postaje noćna mora američkih zvezda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala