- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Gasna jednačina u obezbeđivanju energetske sigurnosti I Energija Sputnjika

Pratite nas
Srbija će narednih pola godine plaćati gas po ceni istoj kakvu je plaćala prema aktuelnom dugoročnom ugovoru s Gaspromom, koji ističe 31. decembra.
Tih 270 dolara za 1.000 kubnih metara prirodnog gasa svakako su uspeh naših pregovarača, dobra vest za potrošače, sadašnje i buduće.
Ostaje da se vidi kako će se svetska i evropska energetska kriza razvijati, kakve će posledice na tržište gasa ostaviti po završetku grejne sezone. Ono što je sigurno je da smo svi morali da shvatimo da su poremećaji na tržištu, ne samo sa snabdevanjem već i cenama energenata nešto na šta moramo da računamo ubuduće. Pojam „energetska sigurnost“ nije više samo zgodna poštapalica u političkim izjavama – postao je preduslov za obezbeđivanje svakodnevnog života građana i državnih ekonomija.
O tome gde je Srbija danas po pitanju energetske sigurnosti u snabdevanju gasom, kakva bi nam gasna jednačina najviše odgovarala i šta treba učiniti da sutra niko ne strepi od nekih globalnih poremećaja u današnjoj „Energiji Sputnjika“ Jelica Putniković razgovara sa stručnjakom za energetska pitanja, Milošem Zdravkovićem.
Energija Sputnjika, 29.11.2021.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala