- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbiju čeka drama: Svim srcem uz Austriju, Rusija može da pomogne, Amerikanci da „umešaju prste“...

© Tanjug / Michael ProbstSrpski tim – Dejvis kup
Srpski tim – Dejvis kup - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
Pratite nas
Teniska reprezentacija Srbije porazom od Nemačke u drugom kolu grupne faze Dejvis kupa značajno je sebi umanjila šanse za plasman u nokaut fazu. Ipak, kalkulacije kažu da Novak Đoković i družina i dalje imaju mogućnost da se bore za trofej.
Srbija nije uspela da u dublu, u kojem su Đoković i Ćaćić izgubili od Kravica i Puca, osigura prolaz.
Zbog toga, došli smo do ozbiljnih, opširnih kalkulacija.
Grupa F
Posle dva odigrana kola naša reprezentacija ima pobedu i poraz sa meč-količnikom od 4-2, uz set količnik, od 9-6.
Nemačka ima pobedu od 2-1, Austrija poraz od 0-3, pa je pred poslednji dan grupne faze jedino poznato da Austrijanci nikako ne mogu da budu prvi u grupi.
Ukoliko Nemci u direktnom duelu sa domaćinom turnira u Insbruku dođu do trijumfa oni će biti prvi, pa će poslati Srbiju u borbu za jednog od dva najbolja drugoplasirana.
Poraz Nemce neće moći da „prebaci“ preko Srbije, pošto će u eventualnom pravljenju kruga od tri ekipe sa po jednom pobedom najbolji biti izabranici selektora Viktora Troickog, tako da je to jedan od scenarija koji odgovara Srbiji.
Međutim, ako Nemci opravdaju ulogu favorita i dođu do prvog mesta u grupi, to će Srbiju poslati u borbu drugoplasranih. A, tu tek kreće prava zbrka...
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
Grupa A
Ekvador je ispao sa dva poraza, dok se za prvo mesto bore Španija i Rusija. Ukoliko jedna od te dve reprezentacije pobedi sa 3-0, druga će biti ispod Srbije sa meč-količnikom od 3-3, a ukoliko bude 2-1, neko će imati isti meč-količnik kao Srbija – 4-2.
I Rusija i Španija su trenutno na set-količniku od 6-2 posle duela sa Ekvadorcima.
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
Grupa B
Švedska je završila igranje sa pobedom i porazom, uz meč-količnik od 4-2 i set-količnik od 9-4 – i tu je definitivno ispred Srbije, koja, podsetimo, ima 9-6.
Švedska će biti prva ukoliko Kazahstan savlada Kanadu u nedelju i izbije na prvo mesto, a u slučaju pobede severnoameričke reprezentacije, napraviće se krug od tri ekipe.
S obzirom da je Kazahstan trenutno na 4-3, a Kanada na 0-6, u krugu Kanađani nikako ne mogu da budu prvi (maksimalno 6-6), ali mogu drugi.
Ukoliko sa bilo kojim rezultatom savladaju Kazahstance, Švedska će biti prva a Kazahstan će biti drugi – sa lošijim set-količnikom od Srbije.
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
Grupa C
Ovde je situacija dosta jasnija. Velika Britanija ima sve u svojim rukama, posle pobede nad Francuzima od 2-1.
Ukoliko Britanci opravdaju ulogu favorita protiv Češke ići će dalje kao prvi, dok će druga biti Francuska sa meč-količnikom od 3-3 – lošijim od Srbije, koja, podsetimo, ima 4-2.
Ovde nema računice koja odgovara, odnosno ne odgovara Srbiji.
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
Grupa D
Hrvatska je u prvom kolu šokirala Australijance i pobedila ih sa 3-0, a sada igra sa Mađarskom.
Ukoliko Hrvati pobede, Australija će biti druga i biti lošija od Srbije (ima 2-4), a ukoliko Mađari dođu do izjednačenja... Ni tu neće biti problema za naš tim.
Elem, drugoplasirani iz ove grupe nikako ne može biti bolji od Srbije.
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
Grupa E
Italija je pobedila i SAD i Kolumbiju i plasirala se u četvrtfinale, a u nedelju se preostale dve ekipe bore za šansu putem drugog mesta.
Amerikanci su favoriti i ako pobede sa 3-0 imaće isti učinak kao Srbija, a ukoliko im Kolumbijci „otkinu“ set, sa 3-3 će izgubiti šansu da budu bolji od selekcije koju predvodi Novak Đoković.
Ako bude 3-0 za SAD, odnosno ako dođu do istog skora (4-2) kao i Srbija, odlučivaće set-količnik. Srbija, podsetimo, ima 9-6, a Amerikanci su pred poslednje kolo na 2-4.
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
DAKLE!
Srbija će prvo navijati da Austrija pobedi Nemačku. U tom slučaju prolazi dalje kao prva u grupi, a ukoliko Panceri trijumfuju ide u poredak drugoplasiranih.
U duelu Rusije i Španije, najviše će joj odgovarati da onaj ko izgubi to uradi sa što većom razlikom. Pobeda Zbornaje od 3-0 bila bi idealna.
Biće fenomenalno ako Kanada, uprkos tome što nema previše motiva, pobedi Kazahstan.
Ukoliko i to bude potrebno, u duelu Kolumbije i SAD nam ne odgovara ubedljiva pobeda bilo koje reprezentacije. 2-1 za bilo koga automatski svrstava Srbiju ispred u poretku drugoplasiranih, dok se sa 3-0 za nekoga prave komplikacije.
Raspored 3. dana grupne faze Dejvis kupa:
10.00 Hrvatska – Mađarska
10.00 Kanada – Kazahstan
10.00 Velika Britanija – Češka
16.00 Nemačka – Austrija
16.00 SAD – Kolumbija
16.00 Španija – Rusija
Novak: Piše se o tome koliko zarađujemo, a realnost je potpuno drugačija /video/
Rusija na krilima Rubljova i Medvedeva slavila na startu Dejvis kupa
Alarm kod Rusa – Medvedev i ekipa „pospani“ pred Dejvis kup
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala