- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mediji: Bajden oprezan prema novim sankcijama Rusiji - plaši se nemačke reakcije

© AP Photo / Susan WalshBela kuća
Bela kuća - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
Pratite nas
Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena je protiv inicijative kongresa o uvođenju novih sankcija „Severnom toku 2“, piše „Hil“.
Bez obzira na nedavno stupanje na snagu sankcija protiv kompanija „Transadria“ i broda „Marlin“ koji su radili na projektu gasovoda, američki senatori nastavljaju sa pozivima za uvođenje strožijih mera protiv „Severnog toka 2“. Ipak, Bela kuća je oprezna prema ovakvim inicijativama, jer se plaši reakcije Nemačke.
„Ovo je težak trenutak za Bajdena, jer predsednik želi da bude oprezan po pitanju ekonomskih interesa Nemačke, ali se nalazi pod pritiskom zbog sve borbenije pozicije Moskve prema Ukrajini“, piše list.
Kako pišu mediji, državni sekretar Entoni Blinken pozvao je da se blokira usvajanje amandmana na nacrt vojnog budžeta koji se tiče sankcija protiv operatera gasovoda „Nord strim 2“ i drugih kompanija koje učestvuju u testiranju i sertifikaciji gasovoda. Štaviše, njenim autorima, senatorima-republikancima Džejmsu Rišu i Tediju Kruzu odbijeno je glasanje povodom njihove inicijative zbog „neidentifikovanih proceduralnih prepreka u Predstavničkom domu“.
Ipak, kongresmeni će nastaviti da insistiraju na usvajanju amandmana, dok samo glasanje obećava biti vrlo teško, posebno za predstavnike Demokratske stranke koji podržavaju sankcije i sada su došli u sukob sa stavom Bajdenove administracije, zaključuje „Hil“.
Zgrada Ministarstva finansija SAD - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
RUSIJA
Novi udar na „Severni tok 2“: Amerika uvela sankcije protiv broda i kompanije povezanih sa gasovodom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala