- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Optužbe Rusije za agresiju skrivaju pripreme Kijeva za vojno rešavanje pitanja Donbasa

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
Pratite nas
Optužbe za agresiju koje se daju na račun Rusije mogle bi biti pokušaj da se prikriju pripreme za vojno rešenje pitanja u Donbasu, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.
„Bojimo se, već smo to govorili, da ova eskalacija može biti pokušaj da se sakriju sopstvene pripreme (Ukrajine) za vojno rešenje problema u Donbasu. To bi bilo potpuno suludo“, smatra Peskov.
Portparol Kremlja još jednom je istakao da su neosnovane tvrdnje da Rusija planira nekoga da napadne.
„Same izjave da Rusija namerava nekoga da napadne i prekoravanje Rusije u smislu da se Rusija nekako agresivno ponaša, apsolutno su neosnovane i u suštini netačne“, rekao je Peskov komentarišući izjavu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da predsednik Rusije Vladimir Putin „treba javno da kaže“ da ne postoje planovi za napad na Ukrajinu.
On je dodao da je neosnovana histerija koju raspiruju anglosaksonski i ukrajinski mediji, kao i sam predsednik Ukrajine Zelenski.
Ukrajinski lider Vladimir Zelenski ranije je izjavio da predsednik Rusije Vladimir Putin treba javno da kaže da Rusija ne priprema ofanzivu na Ukrajinu i da bi taj signal bio važan u ovom trenutku.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala