- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

EU dodeljuje Poljskoj, Letoniji i Litvaniji 200 miliona evra za zaštitu granica

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaUrsula fon der Lajen
Ursula fon der Lajen - Sputnik Srbija, 1920, 28.11.2021
Pratite nas
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je da je doneta odluka da se sredstva koje će Evropska unija dodeliti Letoniji, Litvaniji i Poljskoj za zaštitu granica – utrostruče.

„Litvanija je već dobila 37 miliona evra u vidu hitne pomoći. Međutim, kako sam ranije saopštila, utrostručićemo sredstva koje EU izdvaja za zaštitu granica Letonije, Litvanije i Poljske u iznosu do 200 miliona evra za ovu i sledeću godinu“, izjavila je predsednica Evropske komisije u Vilnjusu.

Fon der Lajenova je takođe istakla da su sve akcije Evropske unije u vezi sa uvođenjem sankcija protiv određenih lica i određenih institucija koordinisane sa Velikom Britanijom, SAD i Kanadom.
U poslednje vreme Litvanija, Letonija i Poljska javljaju o rastu broja privedenih ilegalnih migranata iz zemalja Bliskog istoka i Afrike na granici sa Belorusijom i optužuju Minsk za stvaranje migrantske krize. Minsk demantuje sve optužbe. Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da Minsk više neće sprečavati priliv ilegalnih migranata u zemlje EU – zbog sankcija Zapada za to nema ni novca ni snage.
Portparoka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
RUSIJA
Destabilizacijom do demokratije: Zaharova objasnila kako Zapad „pomaže“ Belorusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala