- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Sin vođe Hamasa u zatvoru u Austriji kao ilegalni migrant, osumnjičen za podršku teroristima

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaZatvor
Zatvor  - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
Pratite nas
Sin jednog od osnivača radikalne palestinske organizacije Hamas, koja je označena kao teroristička, Suhaib Jusef, nalazi se u Austriji u koju je došao sa talasom ilegalne migracije koji se ponovo uvećao.
On je, kao ilegalni migrant prešao istočnu granicu Austrije, iz Mađarske.
Jusef se, najpre nalazio u jednom smeštaju za izbeglice u Ajzenštatu, gde je čekaona dalji postupak za dobijanje azila, a sada je u zatvoru.
On tvrdi da je okrenuo leđa svojoj porodici rekavši u jednom intervjuu za jednu izraelsku televiziju da je Hamas rasistička teroristička organizacija koja je opasna i po palestinski narod.
Kritikovao je korupciju unutar organizacije svog oca, kao i luksuzni stil življenja lidera koji su pobegli u inostranstvo, dok građani u Gazi žive u siromaštvu.
Međutim, austrijska obaveštajna služba sumnja da je Jusef okrenuo leđa Hamasu, već da i dalje podržava tu organizaciju. Pri tom se misli na prikupljanje donacija islamističkih fanatika za planove napada na jevrejske institucije u Evropi.
Austrijske vlasti su za potkrepljivanje te sumnje prikupile dovoljno dokaza na osnovu kojih su uhapsili Jusefa, preneo je Tanjug.
O daljim detaljima istrage u ovom slučaju pravosuđe i druge nadležne vlasti ćute.
U istragu su bile uključene i prijateljske obaveštajne službe.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala