- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador u SAD: Dve grupe od 27 ruskih diplomata biće proterano u roku od šest meseci

© Sputnik / Mihail Turgiev / Uđi u bazu fotografijaRuski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda
Ruski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
Pratite nas
Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je da će 30. januara Ameriku napustiti grupa od 27 ruskih diplomata, kao i da će još jedna ista takva grupa SAD napustiti 30. juna.
Prema njegovim rečima, supružnicima diplomata oduzimaju akreditacije, deci ne izdaju vize. On je ocenio i da takve poteze treba tumačiti kao politiku razbijanja porodica uprkos tome što Amerika tvrdi da veoma poštuje porodične tradicije.

„Proteruju naše diplomate. I dalje gledaju na nas kao na protivnike, atmosfera je zatrovana rusofobijom“, kazao je on.

Takođe je rekao i da je pristup Amerike prema Rusiji „jednostran“, budući da Vašington sa Moskvom pregovara isključivo o tim pitanjima koji su od njihovog interesa.
„Politika sankcija se ne menja, političari samo izvrću informaciju na svoju stranu kako bi opravdali potrebu za uvođenjem dodatnih sankcija“, kazao je on.

Ne testirajte snagu naše odbrane

Ruski ambasador je takođe upozorio američke vlasti da ne testiraju snagu ruske odbrane budući da je to „opasna stvar“.
Rusija se neće uplašiti potencijala NATO-a i pružiće adekvatan odgovor, istakao je.
Dodao je i da su optužbe na račun Rusije o navodnoj vojnoj pretnji Ukrajini samo pokušaj da se zamaskiraju neuspesi politike ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog.

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je da će 30. januara Ameriku napustiti grupa od 27 ruskih diplomata, kao i da će još jedna ista takva grupa SAD napustiti 30. juna.„Mi veoma otvoreno i stalno govorimo putem medija – Rusija nikoga neće napadati“, zaključio je Antonov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala