- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Završene blokade puteva zbog usvajanja Zakona o eksproprijaciji /video, foto/

© Tanjug / TARA RADOVANOVICProtest u Beogradu zbog usvajanja Zakona o eksproprijaciji
Protest u Beogradu zbog usvajanja Zakona o eksproprijaciji - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
Pratite nas
U više gradova u Srbiji građani su, na poziv organizacije „Kreni Promeni“ i više ekoloških udruženja, blokirali puteve u znak protesta protiv Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi. Blokade su trajale oko sat vremena, od 14 do 15 sati, osim u Beogradu, gde je blokada auto-puta kod Sava centra trajala duže.
Građani koji su se okupili u Beogradu nameravali su da blokiraju Gazelu, što je policija zabranila, blokirali su saobraćaj na Mostarskoj petlji na isključenju iz Ulice kneza Miloša ka Sajmu.
Saobraćaj na Mostarskoj petlji je bio blokiran, kao i svi prilazi Gazeli. Policija je blokirala stepenice na Mostarskoj petlji, preneo je Tanjug.
U jednom trenutku, zajedno sa policajcima, na Gazeli se pojavio i ministar policije Aleksandar Vulin..
© Tanjug / TARA RADOVANOVICZbog protesta saobraćaj je blokiran.
Protest u Beogradu zbog usvajanja Zakona o eksproprijaciji - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
Zbog protesta saobraćaj je blokiran.
Mediji su preneli da je i deonica auto-puta na Novom Beogradu blokirana, u visini Sava centra, a da su na kolovozu građani i policajci.
Građani su se prvo okupili kod Palate pravde odakle su Savskom ulicom krenuli ka Gazeli, ali je policija blokirala Savsku u pokušaju da ih spreči da priđu mostu.
Učesnici protesta u Novom Sadu blokirali su Varadinski most, a kako javlja RTS došlo je do koškanja građana sa pripadnicima Žandarmerije.
Demonstranti su blokirali magistralu i pri ulasku na autoput, u Preljini, kod Čačka..
Predstavnici ekološkog udruženja „Suvoborska greda“ najavili su svakodnevnu blokadu puteva dok se ne povuku doneti zakoni o referendumu i eksproprijaciji.
I u Kragujevcu su demonstranti blokirali deo ulice Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, na raskrsnici kod Saborne crkve.
Prema navodima lokalnih medija, blokada je bilo i u drugim gradovima, kao što su Šabac, gde je blokiran put ka Loznici, Valjevo, gde je blokiran put ka Loznici, Bačka Palanka, Kruševac, Jagodina...
Pojedine organizacije najavile su još u petak blokade na putevima širom Srbije, ali je MUP to zabranio, navodeći da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona, kao i održavanje neprijavljenih skupova.

Neredi na mostu u Šapcu

Na blokadi mosta u Šapcu došlo je do većih incidenata, objavili su lokalni mediji na društvenim mrežama.
Grupu građana koji su blokirali most napali su maskirani muškarci koji su nosili palice i zapretili da će bagerom da uklone vozila u blokadi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala