- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Na Torlaku do kraja godine još 2,5 miliona doza Sputnjika Ve

© Sputnik / Lola ĐorđevićVakcina „Sputnjik Ve“ proizvedena na Institutu „Torlak“
Vakcina „Sputnjik Ve“ proizvedena na Institutu „Torlak“ - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
Pratite nas
Na Institutu "Torlak" do sada je proizvedeno 1,5 miliona doza Sputnjika Ve (Sputnik V), vakcine protiv virusa korona, a plan je da se do kraja tekuće godine proizvede još 2,5 miliona doza prve i druge komponente te vakcine, izjavila je direktorka Instituta dr Vera Stoiljković.
Kako je dr Stoiljković navela u intervjuu za Blic, u Institutu se nadaju nastavku saradnje sa ruskim partnerima, ali i njenom proširenju.
"Dalji tok epidemije odvijaće se u zavisnosti od povećanja broja vakcinisanih, jer za sada, a pretpostavljam i ubuduće, vakcinacija će predstavljati jedino rešenje u borbi protiv ove bolesti, uz istovremenu primenu epidemioloških mera", kazala je dr Stoiljković.
ko interesovanje građana za "našu" vakcinu, dr Stoiljković ističe da građani imaju dugogodišnje poverenje u proizvode Instituta "Torlak" što daje satisfakciju i rukovodstvu Instituta.
Dr Stoiljković kaže da je osim vakcine protiv virusa korona, Institut "Torlak" za predstojeću sezonu gripa proizveo i stavio na raspolaganje građanima Srbije 200.000 doza vakcine protiv gripa.
"Plan je da u bližoj budućnosti proširimo pogon za proizvodnju vakcine protiv gripa, kao i da obnovimo i unapredimo kompletne proizvodnje postojećih farmaceutskih proizvoda u Institutu", kaže dr Stoiljković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala