Miloš Timotijević uoči početka druge sezone „Bese“: Najteže je bilo naučiti albanski

© Foto : PromoMiloš Timotijević
Miloš Timotijević - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
Pratite nas
Već sam glumio na albanskom u filmu „Stršljen“ gde sam, međutim, imao samo scene sa Sergejem Trifunovićem. U „Besi“ je sve mnogo komplikovanije, pa mi je učenje albanskog jezika bio jedan od najvećih izazova tokom snimanja druge sezone ove serije, kaže za Sputnjik Miloš Timotijević koji u seriji „Besa“ tumači lik inspektora Interpola Petrita Kocija.
Timotijević dodaje da je albanski jezik trebalo da savlada dosta dobro da bi mogao da iznese veći broj scena na tom jeziku.
„Liku inspektora Interpola koga tumačim, ta mogućnost da tečno govori na albanskom daje novu dimenziju i novu boju. Video sam i u pogledima kolega da su bili zadovoljni rezultatom“, navodi poznati glumac.

Porodica je sve

Pod sloganom „Porodica je sve“, u drugoj sezoni serije „Besa“ jedan od glavnih likova Uroš Perić primio je poslednji zadatak od šefa albanske mafije Dardana Beriše: da ubije inspektora Petrita Kocija. To je jedini način da iskupi sopstveni život i spase porodicu. Uprkos očevoj zabrani, Driton Beriša željan osvete vraća se u Ulcinj i pokreće niz događaja koji će nametnuti dilemu da li je uvek moguće održati datu reč i zaštiti porodicu.
„U drugoj sezoni je porodica i dalje u fokusu. Akcenat je na melodrami, na porodici, bez obzira na to što je svet kriminala glavna arena u ’Besi’“, otkriva Timotijević.
© Foto : PromoBesa
Besa - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
U nastavku serije, kada je o međuljudskim odnosima reč, popularni glumac kaže da su oni sada kompleksniji, toliko da prva sezona deluje samo kao uvod.
„Prva sezona je bila uzbudljiva, ali posle snimanja druge sezone, prva deluje kao prolog priče koja se tek sad zapravo razvija“, ističe on.

Reč za reč

„Lik Petrita Kocija je samo postavljen u prvoj sezoni, dok u drugoj, na moje veliko zadovoljstvo, on dobija punu lepezu emocija. On će se naći na mestu gde niko ne bi očekivao, a ja sam ga drugačije igrao. Mislim da će se publika baš iznenaditi“, naglašava Timotijević.
Za koncept „Bese“ kaže da je mnogo više od održane reči, zbog čega se ova serija i njeni likovi približavaju konceptu antičke tragedije.
„Način na koji je pisana „Besa“ ne korespondira s realnošću. Ti likovi, kako su osmišljeni, veći su od života. Oni su poput antičkih junaka s punim spektrom emocija, a njihova se tragičnost donekle samerava i u sukobu tradicionalnog i modernog“, smatra glumac.
© Foto : PromoRadivoje Raša Bukvić u seriji "Besa"
Radivoje Raša Bukvić u seriji Besa - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
Prema rečima Timotijevića, na liku Petrita Kocija koji je inspektor, odrastao u internatu, školovan u Evropi, takođe se oslikava tradicija Balkana iz koje je on potekao i koja diktira mehanizme njegovog delanja.
„Besa“ je snimana u pet zemalja širom Balkana i čini je međunarodna glumačka ekipa: Radivoje Raša Bukvić, Arben Bajraktaraj, Miloš Timotijević, Lana Barić, Gresa Palaska, Mensur Safkiu, Milan Marić, Tristan Halilaj i drugi.
© Foto : PromoBesa
Besa - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
Prva epizoda emituje se večeras u 21 sat na kanalu Superstar TV.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala