- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bura na Apeninima – finansijska policija upala u Juventus zbog 50.000.000 evra

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2021
Pratite nas
Nova bura u italijanskom fudbalu, a u centru pažnje ponovo je Juventus. Finansijska policija upala je u petak u prostorije najtrofejnijeg kluba na Apeninima zbog navodne pronevere od čak 50 miliona evra, prenose najuticajniji mediji na Čizmi.
U užu istragu obuhvaćeni su trenutno i čelni ljudi slavnog kluba iz Torina - predsednik Andrea Anjeli, potpredsednik i legenda kluba Pavel Nedved, kao i sportski direktor Fabio Paratići koji je napustio klub u međuvremenu i zaposlen je u Totenhemu.
Postoji osnovana sumnja da su lažirani finanskijski izveštaji od 2018. do 2021. godine, pa su policajci koji su posetili prostorije Juventusa zaplenili pojedinu klupsku dokumentaciju. Odneta su dokumenta o transferima, fakture, finansijski izveštaji koji bi trebalo da odigra ključnu ulogu u ovom slučaju.
Kristijano Ronaldo – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
SPORT
Portugalija ili Italija neće igrati na Svetskom prvenstvu!
Sumnja se da je „Stara dama“ petljala prilikom transfera, pod posebnom lupom nalazi se razmena Miralema Pjanića i Brazilca Artura sa Baselonom, naravno sporne su kao i uvek menadžerske provizije od 2018. godine pa do danas.
Kod razmene, odnosno transfera Miralema Pjanića i Artura koji je iz Katalonije stigao u Torino, dok je Bosanac krenuo u suprotnom smeru, predstavljeno je kao razmena igrača, ali je obavljeno na krajnje neobičan način, pošto su Juventus i Barselona platili visoka obeštećenja za igrače koje dovode, a na kraju su bili na pozitivnoj nuli, piše ugledna Gazeta delo sport.
Sve to urađeno je prilično vešto kako bi se sredile knjige oko finasijskog fer-pleja, ali nije promaklo policiji.
„Inspektori jedinice ekonomsko-finasijske policije u Torinu, dobili su instrukcije da pronađu dokumentaciju i druge korisne elemente koji se odnose na finansijske izveštaje kluba odobrene u godinama od 2019. do 2021, a odnose se na kupovinu i prodaju prava na sportski učinak igrača i redovno sastavljanje finansijskih izveštaja. Trenutno su aktivnosti usmerene na utvrđivanje krivičnog dela lažne komunikacije kompanija za izdavanje faktura za nepostojeće transakcije, prema najviše menadžmentu i rukovodiocima iz oblasti finansijskog i sportskog menadžmenta. Razmatraju se operacije transfera pojedinih igrača i usluge koje pružaju menadžeri i agenti koji su uključeni kao posrednici“, navodi se u saopštenju Javnog tužilaštva iz Torina.
Istraga pod nazivom „Prisma“ startovala je još u maju mesecu, saopšteno je javnosti, sa namerom da bude utvrđeno da li su pojedina lica imale finansijsku korist od konkretnih izvršenih krivičnih dela.
Podsetimo, Juventus je najgore prošao od svih italijanskih klubova u čuvenoj aferi „Kalčopoli“ koja je uzdrmala svet 2006. godine.
Oduzete su mu dve titule i završio je u Seriji B zbog nameštanja utakmica u dogovoru sa ojedinim sudijama.
Fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
SPORT
Procureo snimak kako Ronaldo vređa saigrače – samo jedan mu se suprotstavio /video/
Domagoj Vida - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
SPORT
Hrvat se rukovao sa Srbinom i nije bio svestan kakvim uvredama ga „časti“ komentator /video/
Mura Hari Kejn - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
SPORT
Čudo u Ljudskom vrtu – Englezi su na kolenima: „Ovo je sramota“ /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala