Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ukinute sve granične kontrole između Albanije i Kosova i Metohije

© Tanjug / Filip KrainčanićZastave Albanije i Kosova u Prištini
Zastave Albanije i Kosova u Prištini - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
Pratite nas
Slobodno kretanje građana u Albaniji i na Kosovu i Metohiji biće olakšano, a kontrole na granici će biti obustavljene, saopštio je albanski ministar unutrašnjih poslova Bledar Čuči.
Ministra albanske policije je rekao da će u saradnji sa svojim kolegom iz Prištine Dželjajem Svečljom, na graničnim punktovima biti postavljene kamere koje će služiti za praćenje ulazaka i izlazaka.
Prema Čučijevim rečima, iako to nije deo današnjih dogovora, to su tražili i albanski premijer Edi Rama i premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti na svom poslednjem sastanku.
"Nećemo čekati letnju sezonu da olakšamo slobodnu cirkulaciju ljudi, posebno na glavnim graničnim prelazima", naveo je albanski ministar.
Kamere će automatski registrovati registarske tablice automobila koji prolaze preko granice bez potrebe da službenici proveraju svakog vozača.
Ministar je takođe pojasnio da je u danima sa velikim prilivom, poput svečanosti od 28. do 29. novembra, sa obe strane granice savetovano da obustave sve kontrole i puste motorna vozila da prolaze bez zaustavljanja.
„Verujem da smo na pravom putu da počnemo da doživljavamo olakšanu cirkulaciju, a da nas ne doživljavaju kao dve različite države“, rekao je Čuči, a preneo albanski Juronjuz.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala