- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Stiže pojačanje: Ruska vojska dobija 20 najnovijih tenkova „Armata“

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaTenk T-14 „Armata“ na Crvenom trgu u Moskvi, na paradi povodom Dana pobede nad fašizmom
Tenk T-14 „Armata“ na Crvenom trgu u Moskvi, na paradi povodom Dana pobede nad fašizmom - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
Pratite nas
Ruska kopnena vojska će do kraja godine dobiti 20 najnovijih tenkova T-14 „Armata“, saopštio je v. d. načelnika 47. vojnog predstavništva Dmitrij Repin.
„Planirano je da se do kraja 2021. godine isporuči 20 tenkova 'Armata' T-14 na bazi teške gusenične platforme“, rekao je vojni predstavnik u preduzeću.
Kako je dodao, u skladu sa uslovima državnog ugovora serijska isporuka proizvoda trupama vrši se pre završetka državnih testiranja.
„Trenutno je u toku proizvodnja probne serije pre završetka državnih testiranja kako bi se steklo iskustvo u vojnoj eksploataciji“, objasnio je Repin.
T-14 „Armata“ koji je razvio „Uralvagonzavod“ je osnovni tenk naoružan glatkocevnim topom 2A82-1M kalibra 125 mm, koji može da primeni vođene granate. Jedna od karakteristika tenka je u tome što je njegova posada smeštena u blindiranim kapsulama, a kupolom se upravlja na daljinu. Tenk je opremljen najnovijim kompleksom aktivne zaštite „Afganit“ za obaranje neprijateljskih raketa i granata.
Ovo borbeno vozilo ima najsavremeniju opremu, uključujući borbeni informacioni i kontrolni sistem i radarske stanice. T-14 je takođe opremljen aparaturom jedinstvenog sistema za upravljanje.
Tenk Armata - Sputnik Srbija, 1920, 11.07.2021
Ruska oklopna vozila u akciji: Šlag na torti – paljba iz tenka T-14 „Armata“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala