Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Skupština Srbije usvojila 14 predloga zakona i izabrala 11 članova Nacionalnog saveta za kulturu

© Tanjug / NIKOLA ANDJICČlanovi Vlade Srbije na sednici u Skupštini
Članovi Vlade Srbije na sednici u Skupštini - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
Pratite nas
Skupština Srbije usvojila je večeras svih 14 predloga izmena i dopuna zakona koji su danas bili pred poslanicima, kao i predlog o imenovanju 11 članova Nacionalnog saveta za kulturu.
Narodna skupština usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o budžetskom sistemu, Predlog zakona o dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana.
Takođe, poslanici su jednoglasno prihvatili i Predlog zakona o izmenama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na imovinu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.
Usvojili su i Predlog zakona o budžetskoj inspekciji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o eksproprijaciji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Carinskog zakona, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave.
Predlog zakona o završnom računu budžeta Republike Srbije za 2020. godinu, takođe je usvojen, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju.
Narona skupština usvojila je i Predlog zakona o regulisanju obaveza Srbije prema Međunarodnom monetarnom fondu po osnovu korišćenja sredstava opšte alokacije specijalnih prava odobrenih Odlukom Odbora guvernera MMF-a od 2. avgusta.
Poslanici su većinom glasova usvojili i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između KfWiz Nemačke i Republike Srbije koju predstavlja ministar finansija za Program „Integrisano upravljanje čvrstim otpadom, faza jedan“.
Pred poslanicima bilo je i sedam amandmana na pet od 14 predloga zakona, ali nijedan nije usvojen.
Poslanici su usvojili Predlog da članove Nacionalnog saveta za kulturu tela čine Zoran Vapa koga je predložio Republički zavod za zaštitu spomenika kulture, Željko Marković (Državni arhiv Srbije), Goran Vasić (Narodni muzej), Vladimir Pištalo (Narodna biblioteka Srbije), Nebojša Kundačina (Narodno pozorište), Nevena Daković (Jugoslovenska kinoteka), Ivan Jevtić (SANU), Zlata Bojović (SANU), Isidora Bjelaković (Matica srpska), Andraš Urban i Suzana Kujundžić Ostojić sa liste nacionalnih saveta nacionalnih manjina, preneo je Tanjug.
Krak Transevropske magistrale - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
EKONOMIJA
Eksproprijacija po hitnom postupku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala