- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Prestaje potreba za uvozom struje: Blok 1 u Termoelektrani „Nikola Tesla B“ pušten u probni rad

© Sputnik / Jevgenij Bijatov / Uđi u bazu fotografijaTermoelektrana
Termoelektrana - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
Pratite nas
Blok 1 u Termoelektrani „Nikola Tesla B“ jutros je pušten u probni rad. Kapitalni remont povećao je njegovu snagu za još 20 megavata pa sada ona iznosi 670 megavata.
Rad Termoelektrane „Nikola Tesla B“ u punom kapacitetu obezbeđuje stabilnost snabdevanja zemlje električnom energijom, a vraćanjem Bloka 1 u pogon, kako navodi RTS, prestaje i potreba za uvozom struje.
Remont je završen mesec ranije, a EPS je za te radove izdvojio 90 miliona evra.
Iz TENT-a je saopšteno da će, osim povećanja snage, radnog veka i energetske efikasnosti, revitalizacija unaprediti i uslove zaštite životne sredine.
„Ugradnjom sistema za redukciju azotnih oksida, smanjiće se emisija azotnih oksida ispod 200 miligrama po kubnom metru. Ekološki projekti intenzivno se rade i u TENT A i u TENT B. Napreduje gradnja postrojenja za odsumporavanje u TENT A, a započet je i projekat gradnje takvog postrojenja i u TENT B“, ističe se u saopštenju.
Dodaje se da je cilj da u najvećoj fabrici struje na Balkanu, gde se proizvodi više od polovina električne energije realizuju svi projekti za zaštitu životne sredine i da do 2027. godine sve termoelektrane EPS-a budu u potpunoj usaglašenosti sa Direktivom o industrijskim emisijama.
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala