- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko je bio Pavle Jopa Kostić – mladić iz Srbije koji je trebalo da osvoji svet

Pavle Jopa (Yoppa) Kostić, srpski LoL igrač (preminuo 23.11.2021.)
Pavle Jopa (Yoppa) Kostić, srpski LoL igrač (preminuo 23.11.2021.) - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
Pratite nas
Profesionalni srpski esport igrač, dvadesettrogodišnji Pavle „Jopa“ (Yoppa) Kostić, preminuo je u utorak zbog komplikacija prouzrokovanih virusom korona. Pavle je bio najbolji srpski LoL (League of Legends) igrač i neko kome je predviđana blistava budućnost u esport svetu.
Profesionalni igrač popularne video-igrice je bio jedan od najboljih srpskih, ali i balkanskih esport igrača, a nastupao je za sekciju nemačke organizacije Šalke 04.
Dvadesettrogodišnji Kostić se takmičio od 2016. godine, a najveće uspehe ostvario je u akademijama profesionalnih timova kao što su MAD Lajons, Džajants i Vitaliti.
Jopa je bio prvi Srbin koji se popeo na prvo mesto tabele čelendžer ranka na zapadnoevropskom serveru (EUW) i jedan od prvih ljudi iz naše zemlje koji su uspeli da se takmiče na najvišem nivou LoL-a.
U decembru 2020. godine Kostić je prešao u akademiju Šalkea, a prošle nedelje je postao slobodan agent i izašao na tržište u potrazi za novim timom.
Jednom prilikom je umalo ostvario transfer u jednu od najvećih esport organizacija na svetu Tim Solo Mid (TSM), ali se isti izjalovio zbog problema sa vizom.
Od Jope su se oprostili mnogobrojni bivši igrači, protivnici i timovi.
„Imamo sjajne uspomene iz vremena koje smo proveli sa tobom u Berlinu. Zauvek ćeš ostati urezan u našim srcima“, naveo je tim Vitaliti.
„Iskreno, ne znam šta da kažem. Mnogo vremena smo proveli zajedno igrajući u LVP-u i jako bih voleo da mogu da vratim vreme. Počivaj u miru, Pavle“, napisao je mid-lejner Oskar „Selfmejd“ Boderek.
„Šokirani smo i ostavljeni bez teksta. Šalke 04 žali za odlaskom Pavla Jope Kostića. Naše saučešće njegovoj porodici, voljenima i prijateljima. Zauvek ćemo negovati uspomenu na njega“, navedeno je iz organizacije Šalke 04.
Ako želite da se bolje upoznate sa Pavlovim likom i delom, pogledajte njegov intervju iz januara 2019. godine:
Ukrajinac rekao da je Krim – Rusija, pa mu pretili smrću /video/
Srbin sa „krova“ Evrope za Sputnjik: Da mi je neko rekao...
Rusko-ukrajinski Na'Vi srušio snove Balkanaca na turniru koji je oborio rekorde /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala