- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak strepi od Novaka – najteži zadatak u karijeri

© AP Photo / Luca BrunoNovak Đoković proslavlja pobedu protiv Kaspera Ruda u Torinu
Novak Đoković proslavlja pobedu protiv Kaspera Ruda u Torinu - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
Pratite nas
Srpski teniseri predvođeni Novakom Đokovićem od 16 časova igraju protiv selekcije Austrije u okviru grupe F na Dejvis kupu, a najbolji igrač sveta sastaje se sa Denisom Novakom.
Srpski teniseri u petak od 16 časova počinju takmičenje na Dejvis kupu, a drugi singl meč igraće Novak Đoković protiv Denisa Novaka, najbolje rangiranog austrijskog tenisera.
Poznato je da će takmičarski dan otvoriti Dušan Lajović u duelu sa Geraldom Melcerom. Duel pratite uživo uz Sputnjik.
Nakon što je Đoković stigao u Insbruk, Viktor Troicki, selektor srpskog tima, istakao je da je prvi reket sveta motivisaniji nego ikada što će biti dodatni izazov za Denisa Novaka.
„Izazov sa Đokovićem će biti najviša tačka moje karijere, ali i najteži mogući zadatak na teniskom terenu, naravno. Znam mnogo ljudi koji dobro poznaju Đokovića i gledao sam mnogo njegovih mečeva. Daću sve od sebe kao autsajder“, iskren je Austrijanac.
Štefan Kvoubek, selektor austrijskog Dejvis kup tima, istakao je da Denis ima brzu igru koja bi mogla da stvori pritisak kod Đokovića, ali da je istina da srpski teniser na terenu nema slabu tačku.
„Đokovićeve slabosti gotovo i da ne postoje. Morate ga držati pod pritiskom i Denis to može igrajući brzo. Morate da budete u stanju da ga iznenadite. Ovde je već dva dana, ali ovo je Insbruk, nešto novo za njega“, objasnio je Kvoubek.
Denis Novak našalio se povodom maestralnog kretanja i defanzive srpskog asa.
„Ne kreće se baš dobro, pa ću pokušati da ga nateram da trči sa jedne na drugu stranu“, rekao je kroz smeh Austrijanac aludirajući na neverovatne poteze koje je Đoković pravio u prethodnom periodu kada je stizao sve što protivnik pošalje.
Austrijski teniseri imaju prednost jer igraju u svojoj zemlji, ali im to neće biti od velikog značaja jer publika neće prisustvovati mečevima zbog pandemija korona virusa.
Srbija je veliki favorit protiv Austrije što pokazuje i rang igrača. Ipak, siguran bod domaćini će tražiti u dublu u kojem će igrati Oliver Marah i Filip Osvald.
Nakon Austrije, srpski teniseri u subotu u okviru grupe F igraju protiv reprezentacije Nemačke koja je oslabljena za Aleksandra Sašu Zvereva.
Novak Đoković i Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
SPORT
Austrija bacila „otrovnu strelicu“ – stigao je odgovor: „Novak je motivisaniji više od uobičajenog“
Srbija teniska reprezentacija, ATP Kup - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
SPORT
Đoković se suočava sa novim pritiskom – upitan je nastup za Srbiju
Novak Đoković, Australijan open 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
SPORT
Šveđanin veruje – Đokovića se više ne plaše
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala