- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj prokomentarisao susret Putina i Vučića

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj
Pogled na Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
Pratite nas
Rusija i Srbija u narednih pola godine, koliko je produžen ugovor o isporukama gasa, mogu na miru i konstruktivno da usaglase dalje uslove za isporuku ovog energenta, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Juče je održan detaljan, konstruktivni i prijateljski razgovor sa predsednikom (Aleksandrom) Vučićem. Za naše srpske prijatelje glavno pitanje je bilo produženje na pola godine aktuelnog ugovora o gasu. U njemu je fiksirana formula izračunavanja cene. Znamo da u dugoročnim ugovorima formiranje cene ide po formuli koja se zasniva na ceni nafte i naftnih derivata, i naravno, ona se suštinski razlikuje od načina formiranja cene na spot tržištima“, naveo je Peskov.
Kako je dodao, Srbija će u narednih šest meseci dobijati gas po izuztetno povoljnoj ceni za prirodni gas, što će joj omogućiti da prevaziđe zimski period.
„A za to vreme će privredni subjekti na miru i konstruktivno, kako je juče rekao predsednik, usaglasiti nastavak ugovora“, rekao je Peskov.
On je dodao da je ruski predsednik prihvatio poziv da poseti Srbiju naredne godine i da će vreme posete biti usaglašeno diplomatskim kanalima.
Podsetimo, u Sočiju je juče održan 19. po redu susret dvojice predsednika. Vučić je posle sastanka rekao da će Srbija u narednih šest meseci plaćati gas po istoj ceni kao i do sada - 270 dolara i da je dogovor postignut sa ruskom stranom spas za Srbiju, jer nećemo imati problema ni sa gasom, niti sa strujom, ali ni sa grejanjem i sveukupnim snabdevanjem.
Sastanak predsednika Srbije i Rusije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, u Sočiju - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
RUSIJA
Putin: Stav Rusije o Kosovu nepromenjen, Moskva podržava Beograd
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala