- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kad „Blumberg“ fantazira: Rusi kreću sa Kamčatke i neće pre januara

© Sputnik / Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaPripadnik Narodne milicije DNR na kontakt-liniji
Pripadnik Narodne milicije DNR na kontakt-liniji - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
Pratite nas
Pripreme Rusije za „napad“ na Ukrajinu stigle su i do Kamčatke gde su navodno prebačene snage u slučaju da izbije globalni rat, piše američka agencija „Blumberg“ pozivajući se na analitičare.
U članku se navodi i da „sveobuhvatni napad“ Rusije na Ukrajinu nije verovatan pre januara zbog blatnjave zemlje, toplog vremena i potrebe za dodatnim snagama.
Podsetimo, portparol Kremlja Dmitrij Peskov već je ranije komentarisao navode ove američke agencije na temu napada na Ukrajinu, ukazujući da mnoge američke medije koriste kao kanal za informativnu kampanju protiv Rusije.
On je, takođe, rekao i da veliki broj članaka u zapadnim medijima na ovu temu sugeriše da su moguće provokacije i da se tenzija diže veštački.
Tvrdnje da Moskva navodno priprema vojnu invaziju na Ukrajinu mogu poslužiti kao paravan za agresivne težnje Kijeva da problem Donbasa reši vojnim putem, naglašeno je u Kremlju.
Reagovao je i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov koji je ukazao da kijevski režim nastoji da sebe prikaže kao žrtvu ruske agresije.
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
RUSIJA
„Ko će koga napasti – Rusija Ukrajinu, ili ipak obrnuto“: Kremlj otkriva „detalje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala