- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Drama na letu Zagreb-Brisel: Policija iz aviona izvela 15 ljudi

CC0 / Pexels/Kelly Lacy / Stjuardesa u avionu
Stjuardesa u avionu - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
Pratite nas
Na zagrebačkom aerodromu upravo se odvija neobična drama — iz prepunog aviona koji je trebalo da poleti za Brisel, izbačeno je 14 putnika iz, za sada, nepoznatih razloga.
Tome je svedočila i novinarka „Jutarnjeg lista“, Zrinka Korljan, koja je bila u avionu „Rajanera“.
Prema njenim rečima, stjuardi su toj grupi putnika rekli da moraju da napuste avion jer se, kako se navodi, u njemu nalaze ilegalno.
„Situacija kakvu još nisam doživela. Samo su im rekli da pokupe svoje stvari i da izađu. Krenuli su potom da kontrolišu i broj sedišta i ukrcanih putnika. Kada je to prošlo, obratio nam se kapetan. Rekao nam je da svi moramo da napustiti avion zbog ‘neke greške’“, navela je hrvatska novinarka.
One je dodala da su se putnici negodujući vratili u zgradu aerodroma.
Kaže da je na izlazu iz aviona primetila najmanje četiri policijska službenika koji su izolovali 14 putnika, sve muškarce.
„Jutarnji list“ izveštava da su se oko 17.45 putnici vratili u avion.
Aerodrom „Franjo Tuđman“ potvrdio je da se to dogodilo, ali su rekli da ne znaju detalje jer se, kako navode, radi o policijskom postupanju, odnosno da je policija naložila da se avion isprazni.
Zagrebačka policijska uprava oglasila se saopštenjem povodom ovog slučaja.
„Zaposleni vazduhoplovne kompanije zamolili su 14 putnika da napuste prostor aviona koji je trebalo da poleti za Brisel zbog neispunjavanja trenutnih pravila pružaoca usluge prevoza, da bi zatim svi putnici napustili prostor aviona takođe na zahtev zaposlenih zbog obavljanja dodatnih provera i zadovoljavanja uslova kompanije. Po obavljenoj dodatnoj proveri, 156 putnika je avionom napustilo prostor aerodroma, dok 14 putnika nije zadovoljilo uslove putovanja. Avionska kompanija pozvala je policiju na mesto događaja u slučaju mogućeg protivpravnog ponašanja kojeg nije bilo, te nije bilo potrebe za postupanjem“, poručili su iz policije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala