- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Zelenom farbom oskrnavljena spomen-ploča borcima Republike Srpske i Ratku Mladiću u Istočnom Sarajevu

© REUTERS / CHRIS HELGRENRatko Mladić dolazi na sastanak sa generalom Filipom Morijonom, komandantom snaga UN, mart 1993.
Ratko Mladić dolazi na sastanak sa generalom Filipom Morijonom, komandantom snaga UN, mart 1993. - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
Pratite nas
Nepoznato lice ili više njih večeras su zelenom farbom ponovo na Vracama u Istočnom Novom Sarajevu oskrnavili spomen-ploču u čast Vojske Republike Srpske /VRS/ i generala Ratka Mladića, ali je očišćena zahvaljujući brzoj intervenciji radnika Komunalnog preduzeća „Rad“.
U Komunalnom preduzeću „Rad“ Srni je potvrđeno da su odmah nakon skrnavljenja spomen-ploče reagovali na poziv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića i u kratkom roku očistili farbu.
Pretpostavlja se da je na spomen-ploču postavljenu na Vracama u znak sećanja na vojnu smotru koju je tu u maju 1992. godine izvršio general Mladić, farba večeras bačena iz automobila, a raskrsnica na kojoj se spomen-ploča nalazi pokrivena je video-nadzorom, pa će više detalja o ovom slučaju i počiniocima biti poznato naknadno, prenosi RTRS.
Spomen-ploča na Vracama bila je na meti vandala i 17. novembra kada je posuta belom farbom.
Ploču je postavila Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo 2014. godine na Vracama, nekoliko kilometara od centra Sarajeva
Nedavno je Gradsko veće Sarajeva usvojilo inicijativu delegata Alme Čengić kojom se zahteva od kancelarije visokog predstavnika da naloži skidanje spomen-ploče.
Mural posvećenom Ratku Mladiću - Sputnik Srbija, 1920, 18.11.2021
REGION
Sarajevo: Bačena bela farba na ploču Ratku Mladiću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala