- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Na Ostrvo dolazi nemački „diktator“ koji je oterao Srbina iz Rusije

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaNemački fudbalski stručnjak Ralf Rangnik
Nemački fudbalski stručnjak Ralf Rangnik - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
Pratite nas
Fudbalski stručnjak Ralf Rangnik, poznat po diktatorskom stilu fudbala i vođenja timova, uskoro bi trebalo da postane novi menadžer Mančester junajteda, gde će doći sa mesta menadžera sporta i razvoja Lokomotive iz Moskve, iz koje je oterao srpskog trenera Marka Nikolića.
Ugledni sportski medij „Atletik“ je u četvrtak preneo da će zamena za Norvežanina Olea Gunara Solskjera biti upravo Rangnik, trener koji se najskorije proslavio radeći u Hofenhajmu i Lajpcigu.
U Lajpcigu je bio u dva navrata, najskorije do 2019. godine, a jula 2021. je došao na mesto menadžera sporta i razvoja moskovske Lokomotive, koju je tada vodio Marko Nikolić.
Tada je krenula rekonstrukcija i Nemac je od starta želeo da dovede svog čoveka na mesto šefa stručnog štaba, iako je Nikolić u maju potpisao novi trogodišnji ugovor.
Nekadašnji trener Partizana izdržao je prve nalete i zadržao se na klupi Moskovljana, ali je Rangnik želeo da istera svoje, pa je u klub dovodio igrače bez da je konsultovao trenera i na svaki mogući način kočio rad Srbina.
„Poslednjih meseci Srbin je radio kao 'autopilot' i čelnici su samo čekali seriju slabih rezultata da ga otpuste. I to se desilo. Međutim, sa otpustom ide i tri miliona evra zbog prevremenog raskida saradnje. Jasno je svim da odlazak nije Nikolićeva želja. Prosto je oteran. A, sudeći po transfer politici kluba, novac nije problem za crveno-zeleno“, naveo je tada ruski novinar Andrej Senčenko.
Marko Nikolić, trener Lokomotive iz Moskve - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
SPORT
Otkriveni detalji haosa u Moskvi: Srbin dobija otkaz i tri miliona evra, minirao ga meksički lekar?!
Rangnik bi trebalo da sa Crvenim đavolima potpiše ugovor na šest meseci, te da ulogu menadžera preuzme privremeno do kraja tekuće sezone.
Klub će u narednom duelu ovog vikenda protiv Čelsija voditi Majkl Kerik, ali se očekuje da, po dobijanju dozvole za rad, 63-godišnjak iz Baknanga preuzme kormilo posrnulog evropskog velikana.
On u Mančesteru neće imati odgovornost koju je imao u Rusiji, pa će moći da se fokusira maltene isključivo na trenerski posao.
Ako je suditi po tome šta je za kratak period uspeo da uradi u Moskvi, onda će to nešto što će obradovati navijače Junajteda.

„Ako je (odlazak Rangnika na Ostrvo) istina, njegov legat u Rusiji će biti sledeći: 1. Dolazak i momentalno razmontiranje dobro postavljene i organizovane ekipe; 2. Trošenje 30 miliona evra tokom prelaznog roka; 3. Sabotaža dobrog menadžera i zamena istog sa svojom marionetom; 4. Ostavljanje odgovornosti Tomasu Zornu“, naveo je jedan popularni profil na Tviteru posvećen ruskom fudbalu.

Rangnikovo ponašanje na mestu jednog od glavnih odgovornih u organizaciji celog kluba izuzetno podseća na ono kako sa mesta trenera voli da njegova ekipa igra.
Stručnjaci, novinari i mediji su njegov rad u Lokomotivi opisali kao „diktatorski“, dok se prema relevantnim analizama može videti da je stil na koji primorava veoma striktan i zahtevan.
Iako način na koji se Rangnik ophodio nije doneo mnogo uspeha Lokomotivi i jeste nepravedno odstranio Nikolića, to možda bude dobro za i dalje dosta mlad i neorganizovan tim Mančester junajteda.
Đavoli su uspeli da „kroz iglene uši“ prođu u nokaut fazu Lige šampiona iz grupe u kojoj su Viljareal, Atalanta i Jang Bojs, dok u Premijer ligi imaju samo 17 bodova iz 12 mečeva – uz četiri poraza od poslednjih pet mečeva.
Problem, ipak, može da nastane u odnosu sa Kristijanom Ronaldom, jednom od najvećih fudbalera svih vremena, ali istovremeno trenutno napadačem koji je daleko od svojeg vrhunca.
Ronaldo nije poznat kao igrač koji voli da sluša druge, a u poznim igračkim godinama ni kao neko ko mnogo voli da trči, što neće biti dozvoljeno ukoliko Rangnik bude implementirao svoj dobro poznati – gegenpres.
„Volimo da vršimo visok presing, sa velikim inzenzitetom kontra-presinga. Kada imamo loptu mi ne volimo da šaljemo loptu unazad. Naš stil je brz, proaktivan, napadački, kontranapadački, uz kontra-presing, dosta uzbuđenja i zabave“, govorio je o stilu koji forsira u timovima jednom prilikom Rangnik.
Ljubitelji fudbala će Nemca na klupi Đavola najverovatnije prvi put moći da gledaju 2. decembra, kada Junajted na Old Trafordu dočekuje Arsenal u 14. kolu Premijer lige.
Otkrivamo šta stoji iza antivakserskog haosa u „ponosu Nemačke“
Mihajlović utučen zbog smrti prijatelja: „Odbijao je da se vakciniše...“
„Piksiju svaka čast, ali Srbi su daleko iza Hrvata“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala