- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sneg i Flora bi da ukoče „parni valjak“ – Stanojević: „Znamo šta je naš cilj“

© Foto : FK Partizan / Miroslav TodorovicFudbaleri FK Partizan
Fudbaleri FK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
Pratite nas
Partizan gazi prema planu i programu, poslednja u nizu stradala je Vojvodina (4;1), a sada je vreme za evropsko gostovanje Flori u Talinu (16.30). Sneg je dočekao crno-bele, dok danas čitav dan pada kiša pa je jasno da će teren biti jedan od protivnika Stanojevićeve čete koja želi trijumfom da obezbedi evropsko proleće u Ligi konferencija.
Rutinski je Partizan preslišao Floru u Humskoj (2:0), ali sada u petom kolu Lige konferencija biće to jedan potpuno drugačiji susret. Pre svega jer su Estonci kod kuće i u gostima „nebo i zemlja“, a u prilog im ide i činjenica da će biti jači za najboljeg igrača Rauna Sapinena.
Sneg, kiša i zima biće veliki protivnik srpskom vicešampionu koji je uprkos svemu navedenom u Talin stigao samo s jednim ciljem – da pobedi. To potvrđuju i reči trenera Aleksandra Stanojevića.
„Mislim da će biti potpuno drugačija utakmica od one u Beogradu, jer oni kod kuće igraju na potpuno drugačiji način. Što se nas tiče, ako želimo u narednu rundu moramo da pobedimo. Sada će igrati sa najboljim igrače, Raunom Sapinenom, što će biti najveća razlika u odnosu na prvu utakmicu. Verujem da će dešavanja na terenu biti nalik onima iz prve utakmice u Beogradu, nadam se da ćemo kontrolisati utakmicu“, izjavio je Sale Stanojević.
Sa šefom stručnog štaba složio se i defanzivac Nemanja Miletić koji je poručio da je ekipa svesna svega što je očekuje.
„Iako je u Estoniji pao sneg neće biti problema jer je teren na Florinom stadionu odlično pripremljen. Očekujem da će Flora biti ofanzivnija nego u Beogradu, u tim se vraća najbolji strelac Sapinen i moramo biti oprezni od prvog minuta ukoliko želimo pobedu“, dodao je Miletić.
Partizan će po svemu sudeći u Talinu istrčati na teren u formaciji 4-2-3-1. Aleksandar Popović je zadužen za odbranu gol, a ispred njega bi kvartet trebalo da čine: Aleksandar Miljković, Nemanja Miletić, Siniša Saničanin, Slobodan Urošević – Aleksandar Šćekić, Saša Zdjelar - Aleksandar Lutovac ili Nemanja Jović, Danilo Pantić, Kvinsi Menig – Rikardo Gomeš.
Stanojević je i te kako oprezan i ne dozvoljava svojim fudbalerima ni jednog trenutka da potcene rivala koji ima svega dva boda, dok su crno-beli na koti sedam i u slučaju trijumfa i matematički će obezbediti prolaz u nokaut fazu Lige konferencija.
Prvoplasirani Gent ima 10 bodova i najveće izgleda da se direktno plasira u osminu finala, dok drugoplasirani ide u šesnaestinu finala.
Standings provided by SofaScore LiveScore
„Flora je iskusna ekipa, sa iskusnim igračima koji imaju u nogama dosta evropskih utakmica. Igraju sa jednim balansom u timu i u svakom trenutku vrlo dobro znaju šta hoće. Nikada ne gube glavu, u kom god pravdu da ide utakmica, uvek forsiraju identičan način igre“, apostrofirao je Stanojević.
Domagoj Vida - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
SPORT
Hrvat se rukovao sa Srbinom i nije bio svestan kakvim uvredama ga „časti“ komentator /video/
Jošua Kimih - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
SPORT
Otkrivamo šta stoji iza antivakserskog haosa u „ponosu Nemačke“
Detalj sa utakmice Spartak Moskva – Napoli - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
SPORT
Moskva „progutala“ Napoli – ali to nije ono što je obeležilo utakmicu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala