Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Nikolić sa Harčenkom: Sastanak Vučića sa Putinom je jedan od najvažnijih događaja

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Nacionalnog saveta Tomislav Nikolić i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko
Predsednik Nacionalnog saveta Tomislav Nikolić i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
Pratite nas
Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom.
Konstatovano je da je današnji susret predsednika Rusije i Srbije Vladimira Putina i Aleksandra Vučića jedan od najvažnijih događaja i simbolizuje bratstvo i bliskost dva naroda.
Važnost tog susreta ne ogleda se samo u postizanju dogovora u energetici i ekonomiji, već i u analizi ostalih oblika saradnje, navodi se u saopštenju Nacionalnog saveta.
Tokom razgovora, Nikolić i Bocan-Harčenko su se saglasili da Srbija i Rusija imaju istovetan pristup neophodnosti političkih razgovora radi sprečavanja eventualnih sukoba, kako u okruženju tako i u svetu.
Bocan-Harčenko je preneo zahvalnost predsednika Rusije Vladimira Putina na čestitki za rođendan koju mu je uputio Tomislav Nikolić.
Razgovor je bio usmeren na odnose Rusije i Srbije i perspektive za još bolju saradnju.
Bocan-Harčenko je rekao da ambasada Rusije visoko ceni i poštuje rad Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom i da će učiniti sve da se ta saradnja ojača i da će i lično davati doprinos tome.
Oklopno vozilo Tigar sa protivtenkovskim raketnim sistemima Kornet D - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
SRBIJA
Stiže „Kornet“ iz Rusije: Srbija do kraja godine dobija protivoklopne rakete
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala