- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Epilog velike tragedije u Rusiji: U eksploziji metana u rudniku poginule 52 osobe

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaNesreća u rudniku u Rusiji
Nesreća u rudniku u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
Pratite nas
U eksploziji metana u rudniku uglja „Listvjažnaja“ u Rusiji prema preliminarnim informacijama poginule su 52 osobe, uključujući i šest spasilaca, saopšteno je Sputnjiku iz hitnih službi.
Nakon nesreće u rudniku privedeni su 47. godišnji direktor rudnika, njegov 57. godišnji prvi zamenik i 36. godišnji šef odeljenja DOO „Šahta Listvjažnaja“, navodi se na sajtu Istražnog komiteta Rusije.

„Utvrđeno je da su privedena lica prekršila zahteve industrijske bezbednosti opasnih proizvodnih objekata. Usled toga je došlo do gasnodinamičke pojave. Izbio je dim u ventilacionom kanalu u delu broj četiri usled čega su se radnici koji su se nalazili u rudniku ugušili“, navodi se u saopštenju.

Kako je precizirano, u najskorije vreme će protiv njih biti podignuta optužnica.
Podsetimo, jutros oko 4.30 po moskovskom vremenu pojavio se dim u rudniku u Belovu na dubini od 250 metara. U momentu nesreće pod zemljom se nalazilo 285 ljudi, a većina je izvučena napolje.
Prema poslednjim podacima, povređeno je 60 rudara od kojih je 37 hospitalizovano.
Sudbina 35 rudara ostaje neizvesna – smatra se da su blokirani pod zemljom, sa njima nije uspostavljena komunikacija. Potraga je obustavljena zbog povećane koncentracije metana i opasnosti od eksplozije.
Prema preliminarnim informacijama, uzrok nesreće u rudniku bila je eksplozija metana – neka varnica je izazvala eksploziju i dinamički udar zbog koga ljudi nisu mogli da izađu, rekao je zamenik generalnog tužioca Rusije Dmitrij Demešin.
Inače, rudnik pripada holdingu „SDS ugalj“, koji je u tri najveća proizvođača uglja u zemlji. Kako se navodi, kompanija će pružiti pomoć porodicama stradalih. Kompanija će pružiti pomoć porodicama poginulih.
Nesreća u rudniku u Kemerovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
RUSIJA
Nesreća u rudniku u Sibiru: Život izgubila i tri spasioca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala