- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bajdenov rejting u padu

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaDžozef Bajden
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
Pratite nas
Neuspešan pokušaj administracije Džozefa Bajdena da uspori rast cena i inflacije dodatno je uzdrmao njegovu popularnost, pa predsednika SAD sada podržava svega 42 odsto ispitanika u istraživanju koje su zajednički sproveli En-Pi-Ar i Univerzitet Merist.
Sličan rezultat dobio je i sajt „FiveThirtyEight“, pa je iza Bajdena, od američkih predsednika posle Drugog svetskog rata, ostao samo Donald Tramp, čija je popularnost u ovoj fazi iznosila svega 38,4 odsto.
Pad popularnosti predsednika Amerikanci su nazvali „krajem medenog meseca“, što je suštinski rezultat neuspešnih pokušaja administracije da se izbori sa rastom cena i inflacijom, koja je u poslednjih 12 meseci skočila za 6,2 odsto.
Rast cena posebno je pogodio Amerikance pred Dan zahvalnosti, što su republikanci iskoristili kako bi rivale zasuli novim talasom kritika na račun vođenja ekonomije.
Jednako je neizvestan ishod pokušaja Bajdenove administracije da, puštanjem 50 miliona barela nafte iz federalnih rezervi, zauzda rast cena goriva.
Više od polovine ispitanika, kako prenosi RTS, protivi se načinu na koji Bajden vodi američku ekonomiju, što je drastičan pad u odnosu na april, kada je 54 odsto Amerikanaca podržavalo njegove akcije na polju ekonomije.
Naftna paltforma - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
RUSIJA
Besmisleni Bajdenov pokušaj da obori cenu crnog zlata
Američki predsednik Džozef Bajden na Samitu G20 u Rimu - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
SVET
Bajden će se kandidovati za predsednika 2024. godine
Zemljina lopta u rukama čoveka - Sputnik Srbija
Sve vesti iz sveta

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala