- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Američki razarač na putu ka Crnom moru

CC BY 2.0 / MC1 Justin Stumberg / U.S. Navy / Američki razarač "Porter" i komandni brod američke mornarice "Maunt Vitni" na Crnom moru
Američki razarač Porter i komandni brod američke mornarice Maunt Vitni na Crnom moru - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2021
Pratite nas
Američki raketni razarač „Arleigh Burke“ (DDG-51) uputio se ka Crnom moru. Kako je saopštila američka mornarica, cilj je učešće u operacijama sa partnerima u NATO.

„Razarač američke mornarice počeo je put ka Crnom moru radi zajedničkih operacija sa saveznicima i partnerima NATO u regionu“, navodi se u saopštenju Šeste flote američke mornarice.

Rusko Ministarstvo odbrane nedavno je upozorilo na aktivne operacije brodske grupe Ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država i izviđačkih letova NATO-a odvijaju se u severozapadnom delu Crnog mora.
„Ničim izazvana agresivna vojna aktivnost SAD i zemalja NATO-a u crnomorskom regionu i uključivanje crnomorskih zemalja predstavlja pretnju po regionalnu bezbednost i stratešku stabilnost“, upozorava Ministarstvo odbrane Rusije.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je da rastuća aktivnost NATO-a u blizini ruskih granica diktira potrebu za održavanjem borbene gotovosti nuklearnih snaga, povećanjem potencijala snaga za nenuklearno obuzdavanje, uključujući opremanje visokopreciznim oružjem i efikasnim sredstvima za uništavanje.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
RUSIJA
Šojgu: Dejstva NATO-a na granicama Rusije diktira potrebu za povećanjem borbene gotovosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala