- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu: Dejstva NATO-a na granicama Rusije diktira potrebu za povećanjem borbene gotovosti

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
Pratite nas
Rastuća aktivnost NATO-a u blizini ruskih granica diktira potrebu za održavanjem borbene gotovosti nuklearnih snaga, povećanjem potencijala snaga za nenuklearno obuzdavanje, uključujući opremanje visokopreciznim oružjem i efikasnim sredstvima za uništavanje, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.
„Teška vojno-politička situacija u svetu i pojačana aktivnost zemalja NATO-a u blizini ruskih granica diktiraju potrebu za daljim kvalitativnim razvojem Oružanih snaga“, precizirao je on na sednici kolegijuma Ministarstva.
Među prioritetima razvoja Oružanih snaga Šojgu je naveo „povećanje njihove borbene efikasnosti, održavanje borbene gotovosti nuklearnih snaga i jačanje potencijala snaga za nenuklearno obuzdavanje“.
„Danas ćemo čuti kako se ovi zadaci rešavaju u pogledu opremanja visokopreciznim naoružanjem, efikasnim sredstvima za uništavanje i savremenim naoružanjem i opremom“, dodao je ministar.

Pandemija nije omela planove

Virus korona i rast cena sirovina nije omeo planove za opremanje vojske i mornarice najnovijim modelima borbene tehnike, istakao je ministar.
I pored ograničenja zbog virusa korona, poskupljenja sirovina i materijala, uspeli smo da ostvarimo planirane pokazatelje za razvoj sistema naoružanja vojske i flote. U okviru realizacije Državnog programa naoružanja od 2018. do 2020. godine trupama je isporučeno više od 20 hiljada komada osnovnog naoružanja, oko dva miliona jedinica tehnike i prateće opreme, kao i oko šest stotina hiljada municije i naoružanja“, saopštio je Šojgu.
Prema njegovim rečima, na današnjoj sednici biće reči o rezultatima sprovođenja aktuelnog Državnog programa naoružanja i predlozima za formiranje nacrta državne odbrambene narudžbine za 2022. i za planski period 2023-2024. godine.
Vojne vežbe NATO-a - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
RUSIJA
Zaharova: NATO veštački stvara tenzije u blizini ruskih granica
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala