- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Ko je kriv što Evropa ključa i diže zidove I Svet sa Sputnjikom

Pratite nas
Umesto uzora stabilnosti, Evropa sve više postaje izvor nestabilnosti gde ne prestaju da tinjaju stara, a niču nova žarišta. Francuski mediji pominju tri kritične tačke, gde bi, tvrde, mogao izbiti rat.
Kao ključni razlog navode se migranti, zbog čega se oko tvrđave Evrope, gde se sasvim nedavno slavio pad Berlinskog zida, sada dižu zidovi opasani bodljikavom žicom.
Evropa time šalje krajnje problematičnu simboličnu poruku o sebi, olako se odriče demokratskih vrednosti na kojima bi trebalo da počiva, ali i unosi dodatni razdor među ionako podeljene članice EU, koje se sve češće opiru politici Brisela. Kako je Evropa zatvorila krug i postala talac sopstvene pogrešne politike podrške vojnim intervencijama na Bliskom istoku? Ponavlja li iste greške s Belorusijom i Ukrajinom? Ko priželjkuje ratove u Evropi? A ko je kriv što za Evropu BiH i dalje slovi za „bure baruta“?
Odgovore na ova pitanja potražićemo u emisiji "Svet sa Sputnjikom" čiji su gosti dr Slobodan Zečević iz Instituta za evropske studije i Branko Vlahović novinar, dopisnik "Večernjih novosti" iz Moskve.
Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala