- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kako se na rukama može primetiti opasan nivo holesterola u organizmu

CC0 / Pexels / Pranje ruku
Pranje ruku - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2021
Pratite nas
Utrnulost šaka i osećaj da se ruke neprestano smrzavaju ukazuju da je holesterol u krvi nekoliko puta povišen, piše britanski list „Dejli ekspres“, pozivajući se na stručnjake Američkog koledža za hirurgiju stopala i skočnih zglobova.

„Zbog visokog sadržaja holesterola u krvi, krvni sudovi se sužavaju u organizmu ili se čak začepljuju i krv ne može da cirkuliše u potpunosti. Kao rezultat toga dolazi do neke vrste peckanja. U budućnosti to može dovesti do oštećenja perifernih arterija“, objasnili su eksperti.

Kao drugi znaci problema sa arterijama su bol u nogama i grčevi. Pacijenti sa prekomernim holesterolom takođe imaju nezaceljene rane na potkolenicama i stopalima. Takođe, moguće je da se boja kože na nožnim prstima promeni, navodi se u članku.
Visok nivo holesterola povećava rizik od pojave kardio-vaskularnih bolesti i začepljenja krvnih sudova. U zavisnosti od dela tela to može da izazove moždani ili srčani udar.
Kako bi se izbegle ove komplikacije doktori su posavetovali da se vodi aktivan način života i da se u ishrani koriste namirnice sa velikim sadržajem nezasićenih masti.
Čaj sa limunom, medom i đumbirom - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
DRUŠTVO
Kako rešiti probleme sa sinusima uz pomoć biljaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala