- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Zaev pregledao listu putnika: Poginuo je i državljanin Srbije iz Preševa i jedan Belgijanac

© REUTERS / STOYAN NENOVNesreća na putu u Bugarskoj
Nesreća na putu u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
Pratite nas
Među 46 putnika koji su poginuli kada se zapalio autobus u Bugarskoj, najviše je bilo državljana Severne Makedonije, iz raznih krajeva te zemlje, ali i jedan državljanin Srbije iz Preševa, koji je sa verenicom iz Kumanova putovao u Istanbul, izjavio je severnomakedonski premijer Zoran Zaev.
Zaev je za bugarsku agenciju Fokus rekao da je među žrtvama i jedan državljanin Belgije, kao i da je sve te podatke video u listi putnika.
Prema njegovim rečima, putnici su bili prosečne starosti između 40 i 50 godina, a najmlađa žrtva je 16-godišnja devojčica.
Dodao je i da je sedam preživelih putnika spavalo u zadnjem delu autobusa, a kada je došlo do nesreće oni su probili prozor, iskočili iz autobusa i tako se spasli.
"Makedonski ministar unutrašnjih poslova obavestio me je da je kompanija Besa trans, čiji je autobus, turistička kompanija i da je autobus putovao na liniji Istanbul-Sofija-Skoplje", rekao je Zaev.
On je dodao da ne zna kojom se brzinom kretao autobus u trenutku nesreće i da će istraga pokazati u kakvom je stanju bilo vozilo, preneo je "Blic".
Nesreća se dogodila oko tri sata posle ponoći na autoputu Sofija-Blagojevgrad, kada se zapalio jedan od četiri autobusa sa severnomakedonskim registarskim tablicama koji su se vraćali iz Istanbula.
Hitna pomoć - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
REGION
Albanska ministarka tvrdi da su svi stradali u nesreći u Bugarskoj – Albanci
Autobus pun putnika izgoreo u Bugarkoj - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
REGION
Ambasador Srbije u Bugarskoj: Nema potvrde da među stradalima ima državljana Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala