- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Solskjer otišao, Junajted se provukao – Ronaldo i Sančo potopili Žutu podmornici

© AP Photo / Alberto SaizKristijano Ronaldo slavi gol protiuv Viljareala
Kristijano Ronaldo slavi gol protiuv Viljareala - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
Pratite nas
Mančester junajted slavio je na gostovanje protiv Viljareala 2:0, a golove u prvoj utakmici nakon odlaska Ole Gunara Solskjera postigli su Kristijano Ronaldo i Džejdon Sančo. U drugoj utakmici večeri Bajern iz Minhena pobedio je Dinamo u Kijevu 2:1, u petom kolu grupne faze Lige šampiona.
Junajted je sa nova tri boda obezbedio plasman u nokaut fazu Lige šampiona, dok će Viljareal u poslednjem kolu pokušati da dođe do karte za nastavak elitnog takmičenja.
Bila je ovo specifična utakmica, pošto je prva nakon što je klupu kluba napustio Ole Gunar Solskjer, odnosno prva za Majkla Kerika kao menadžera Junajteda.
Nisu Crveni đavoli briljirali protiv Žute podmornice, ali imali su na golu sjajnoj Davida de Heu i uspeli su da sačuvaju mrežu.
Španac među stativama engleskog giganta u nekoliko navrata spasao je ekipu primljenog gola, i kao što to biva u završnici je usledila kazna.
Igrao se 78. minut kada je Kristijano Ronaldo iskoristio veliku grešku golmana Viljareala, te je lobom poslao loptu iza njegovih leđa.
Dvanaest minuta kasnije na semaforu je bilo 0:2. Bruno Fernandeš se našao u ulozi asistenta, a Džejdon Sančo se upisao u listu strelaca.
Junajted sada ima 10 bodova i igraće u nokaut fazi, dok je Viljareal ostao na sedam i u poslednjem kolu u Bergamu boriće se za plasman dalje.
Standings provided by SofaScore LiveScore
U drugoj utakmici večeri Bajern iz Minhena slavio je na gostovanju protiv Dinama iz Kijeva – 2:1.
Meč je odigran u teškim uslovima jer je sneg padao ceo dan i u takvim uslovima gosti su uspeli da dođu do tri boda.
Golove za Nemce postigli su Levandovski i Koman, dok je jedini strelac za domaćina bio Garmaš u 70. minutu.
Bajern je već odavno obezbedio plasman, dok se Dinamo nalazi na poslednjem mestu grupe sa samo jednim bodom iz pet odigranih utakmica.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala