- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Nadalu će krenuti voda na usta“: Amerikanac objasnio šta će biti ukoliko Đoković kaže „ne“

© AP Photo / Elise AmendolaBivši američki teniser Endi Rodik
Bivši američki teniser Endi Rodik - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
Pratite nas
Nekadašnji teniser Endi Rodik veruje da će se potencijalnom odustajanju Novaka Đokovića od Australijan opena najviše radovati Rafael Nadal. „Rafi će krenuti voda na usta“, predviđa Amerikanac dešavanja ukoliko srpski teniser ne dođe u Melburn.
Đoković je po završetku Završnog turnira u Torinu rekao „da ćemo videti“ da li će se pojaviti na prvom Grend slemu naredne sezone, koji je prethodno otkrio da će za učešće biti potrebno da teniseri i teniserke budu vakcinisani.
Ukoliko Novak odluči da se ne pojavi na turniru koji je osvojio devet puta, to će otvoriti prostor ka tituli mnogim drugim igračima.
„Ne znamo šta će se desiti sa Australijom. Niko osim Novaka ne zna šta će on uraditi i da li će pristati da se igra igrica na koje su primorani svi koji žele da dođu u Australiju“, rekao je Rodik za „Teniski kanal“.
Priliku da osvoji 21. Grend slem titulu i izbije na vrh liste imaće Rafael Nadal. Zverev će juriti prvi GS trofej, prošlogodišnji finalista Medvedev drugi...
„Ako ne dođe, to će biti velika prilika za Medvedeva, Zvereva... Nadalu će krenuti voda na usta od želje da dođe tamo i pokuša da osvoji 21. titulu“, objasnio je nekada prvi teniser planete.
Džim Kurijer, još jedan Amerikanac koji je nekada bio prvi na svetu, saglasan je sa svojim sunarodnikom.
„Mislim da će to biti prava raskrsnica za Novaka. Nadal bi imao šansu da osvoji Australijan open, pod uslovom da je zdrav. Time bi i on mogao da dođe do dva ili više trofeja na svakom Grend slemu, kao i Novak. Mislim da je mnogo toga na talonu, istorija tenisa je u pitanju“, objasnio je Kurijer.
Rodik ističe da je smena generacija pred vratima, odnosno da je već počela.
„Nekada smo razmatrali ko predstavlja narednu generaciju koja će se boriti za Grend slem titule. Oni su sada stigli, već to rade i osvajaju velike titule, tako da je sada pitanje to koliko će 'velika trojka' još uspeti da bude deo te bitke. Svedoci smo tranzicije“, podvukao je Rodik.
Kurijer dodaje da se najbolji španski igrač i dalje oporavlja od povrede stopala, koju smo detaljno analizirali na našem portalu, te da će njegova prava šansa biti na Rolan Garosu.
„Za Nadala je pitanje kako će posle svega reagovati njegovo stopalo. Njemu mnogo toga nije išlo po volji od Rolan Garosa. Mislim da je on i dalje favorit tamo, makar za nijansu ispred Novaka, pod uslovom da su obojica zdravi. Novak je favorit na svim ostalim turnirima, pogotovo na Vimbldonu“, dodao je četvorostruki Grend slem šampion.
Aleksandar Zverev, nemački teniser, posle pobede nad Novakom Đokovićem u Torinu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
SPORT
Zverev o Đokoviću: S obzirom na to odakle je došao...
Stefanos Cicipas i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
SPORT
Sistem je konačno poslušao šta kaže Đoković – tenis od sada ima novo pravilo
Švajcarski teniser Rodžer Federer  - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2021
SPORT
Federer šokirao izjavom: „Da li je on to celu priču prebacio na sebe?!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala