- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Zapad uvodi sankcije i sa i bez razloga

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
Pratite nas
Zapad na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama uvodi sankcije sa povodom ili bez njega, a flagrantan primer su ograničenja prema gasovodu „Severni tok 2“, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
„Jasno je da radimo u veoma teškim uslovima, izazovi i rizici su višestruki. A kao beleg vremena je već dugi niz godina upotreba politički motivisanih jednostranih restrikcija od strane većine zapadnih država na čelu sa Amerikancima, koje se uvode redom jedna za drugom, sa povodom ili bez razloga. Naravno, flagrantan primer je ono što rade sa ‘Severnim tokom 2’“, rekao je Lavrov na forumu „Međunarodna agenda ruskog biznisa: Izazovi, rizici, strategija i saradnja sa državom“.
On je istakao da na taj način ruske kompanije posluju „u veoma teškim uslovima“.
„Mi sa svoje strane na ovakve neprijateljske korake odgovaramo provereno i adekvatno. Rukovodimo se zadacima održavanja stabilnosti domaće privrede i finansijskog sistema“, naglasio je Lavrov.
Prema njegovim rečima, Rusija istovremeno nudi i sopstvenu pozitivnu agendu „za obezbeđivanje ravnopravne saradnje i ravnoteže interesa u međunarodnim ekonomskim odnosima bez ikakve diskriminacije“.
Sjedinjene Američke Države najavile su da će uvesti sankcije za dva broda i jednoj ruskoj kompaniji uključenoj u izgradnju projekta gasovoda „Severni tok 2“, rekao je ranije američki državni sekretar Entoni Blinken.
Pogled na Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
RUSIJA
Kremlj: SAD ne odustaju od jezika sankcija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala