- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Kina lansirala novi satelit za posmatranje Zemlje

Long marč 5b - Sputnik Srbija, 1920, 23.11.2021
Pratite nasTelegramOdyssey
Kina je u utorak ujutro lansirala novi satelit Gaofen-3 02 na raketi nosaču Long Marč-4C iz centra za lansiranje satelita Jiukuan na severozapadu Kine. Satelit za posmatranje Zemlje je uspešno ušao u svoju unapred određenu orbitu.
Sa 12 režima snimanja, satelit može da ispuni zahteve aplikacija u više oblasti uključujući okean, upravljanje vanrednim situacijama, zemljišne resurse, geologiju, ekološku i zaštitu životne sredine, zaštitu voda, poljoprivredu i meteorologiju.
On će se umrežiti sa satelitom Gaofen-3 01 u orbiti kako bi formirao konstelaciju kopno-more radara.
Raketa Long Marč-4C je trostepena raketa-nosač koja se pokreće na tečno gorivo na normalnoj temperaturi. Može da lansira različite vrste satelita u različite visine orbite, a takođe je u stanju da lansira više satelita u jednoj misiji.
Raketa lansirana u utorak je takođe opremljena sistemom relejnog korisničkog terminala, delom tehnologije koja je prethodno testirana tokom letačke misije iz Taijuan centra za lansiranje satelita, kako bi se dodatno testirala njena prilagodljivost.
Kada primena ovog sistema počne on može biti alternativa okeanskim istraživačkim brodovima za obavljanje pomorskih merenja kao i sistem kontrole za raketu Long Marč-4C.
Lansiranje u utorak je bila 12. misija serije raketa Long Marč-4 2021. i 398 letna misija za seriju raketa Long Marč, javio je Kineski internacionalni radio.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala